8 Декември, 2022 08:10 841 4

Стачка в "Ню Йорк Таймс"

  • сащ-
  • вестник-
  • стачка-
  • ню йорк таймс

"Ню Йорк Таймс" се готви за 24-часова стачка, в която ще вземат участие стотици журналисти и други служители. Това ще е първата подобна стачка във вестника от над 40 години

Стачка в "Ню Йорк Таймс"  - 1
Снимка: Shutterstock

"Ню Йорк Таймс" се готви за 24-часова стачка, в която ще вземат участие стотици журналисти и други служители. Това ще е първата подобна стачка във вестника от над 40 години, съобщи Асошиейтед прес.

Служители в нюзрума и други членове на Новинарската гилдия на Ню Йорк казват, че им е дошло до гуша от пазарлъците, които се проточват от изтичането на последния им договор през март 2021 година. Профсъюзът обяви миналата седмица, че над 1100 служители ще излязат днес в 24-часова стачка, ако двете страни не постигнат споразумение.

"Изглежда много вероятно да стачкуваме в четвъртък", каза Стейси Каули, финансова репортерка и представителка на профсъюза. "Все още има голяма пропаст между нас по икономически и редица други въпроси."

Не е ясно как това ще засегне отразяването на новините. Служителите планират да се съберат днес следобед пред сградата на вестника край "Таймс Скуеър".

Говорителка на вестника каза на Асошиейтед прес, че компанията ще продължи да произвежда съдържание, благодарение на международните репортери и други журналисти, които не са членове на профсъюза. "Разочаровани сме, че Новинарската гилдия заплашва да стачкува, но сме готови да гарантираме, че "Таймс" ще продължи да обслужва читателите ни без прекъсване", се казва в нейно изявление.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аналитик плюс

    13 0 Отговор
    Какво да се прави - все по-малко безрасъдни си дават парите за фейк новини в наши дни. А това създава икономически проблеми на фейк-пресата
  • 2 Некой си

    10 0 Отговор
    Най-ефективен ще е протестът, ако журналистите започнат да пишат САМО ИСТИНАТА, ЦЯЛАТА ИСТИНА И НИЩО ДРУГО, ОСВЕН ИСТИНАТА.
    Ще им повишат заплатите тройно, за да спрат веднага.
  • 3 Долу западния ротшилдов режим

    6 0 Отговор
    Какви "журналисти" са това? Грантови агенти... В Северна Корея журналистиката лъже по-малко и по-кадърно
  • 4 Гошо

    2 0 Отговор
    Ужас тия ако направят стачка ,слънцето няма да изгрее тоя ден