Last news in Fakti

8 Декември, 2022 18:37 4 639 30

Румъния: Всички се съгласиха да отворят вратите на Шенген за нас, с едно неоправдано изключение

  • румъния-
  • шенген-
  • премиер-
  • николае чука-
  • европа

Румънският премиер, Николае Чука, изрази "дълбокото си разочарование" от "липсата на консенсус" по време на днешното заседание

Румъния: Всички се съгласиха да отворят вратите на Шенген за нас, с едно неоправдано изключение - 1
Източник: БГНЕС

Румънският премиер, Николае Чука, изрази "дълбокото си разочарование" от "липсата на консенсус" по време на днешното заседание на Съвета на ЕС по правосъдие и вътрешни работи относно присъединяването на Румъния (и България) към Шенген и подчерта, че гласуването на Австрия е било "неоправдано", предаде агенция Аджерпрес.

Всички европейски държави се съгласиха да отворят вратите на Шенгенското пространство за румънците като признание за нашата готовност и за непрестанните ни усилия през годините за защита на външните граници на Европа. Всички, освен едно неоправдано изключение: Австрия, заяви Николае Чука в Двореца Виктория (Министерски съвет).

Той посочи, че изразява дълбокото си разочарование като министър-председател и като румънски гражданин.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Адам Хилтън

    19 5 Отговор
    Тия румънци кво се преструват че са недоволни, от това че са колония? Още след Първата световна, френският министър казва "Румъния е най-образцовата френска колония" - след като им уголемяват територията 3 пъти, без никакъв принос във войната.

    Коментиран от #19

  • 2 🇧🇬🇪🇺

    11 3 Отговор
    🇧🇬⚡️Загубите за България, от Корупцията в Българската Икономика и от Корупцията на която са подложени Българските Граждани през дванадесет годишното Управление на ГЕРБ и две години безмислено разнопосочно Кадруване на Президента Румен Радев със създаването на Политически Партии като ПП, след това изместване на точката на разговор от Корупция/Съдебна Система към спогодба на Румен Радев с Корупционните ГЕРБ, ДПС, БСП, ИТН коства на Българската Държава и Българските Данакоплащащи от порядък на Четири (4) до Пет (5) Милиарда Евро (€) на година.
    Няма отговори от сегашната власт в лицето на Р.Радев, Дремджиев, Командирът на Гранична Полиция за Случващото се Българските Граници?
    Освен, уверението че щели, били да научили Граначните Полицаи да стрелят, според Началникът на Гранична, главен комисар Росица Димитрова – 10 август 2022, временно изпълняваща длъжността.
    🇧🇬🇪🇺На кой ги разправя тия, тая “кифла от Гранична Полиция?
    ⚡️🇧🇬Корупцията Убива🇧🇬⚡️

    Коментиран от #8

  • 3 третият пол

    12 2 Отговор
    не ни интересува, европо оправяй се.
  • 4 🪵🪵🪵🪵🪵

    7 4 Отговор
    Австрийските клисари,само
    припълзяват,за да изпълнят
    поръчката на урсула и сие.
    Австрия се споменава пет път в
    годината и им дават малко
    трибуна.Не върви франсето, да се
    пъчи, или дойчо.Доневия,да въведе
    винетка за тировете и готово,ама
    топките нещо пречат.
  • 5 Анна

    23 3 Отговор
    Братя румънци, приехте ли 42та пола? А квадратче с трети пол в паспортите имате ли? Защото ако нямате, ще ви говорят каквито глупости им хрумнат, но няма да ни пуснат. Гадни сме. Не си даваме децата да се гаврят с тях. Нищо. Иде видов ден. Бог с нас!

    Коментиран от #15

  • 6 Бля бля..

    20 4 Отговор
    Елементарна тактика - всички са против Румънски Шенген,обаче пускат само едно куче да хапе по договорка,останалите остават "сухи".Те са комбина бе,нас,мамалигарите и всичко на изток от Хърватия Никога Никъде няма да ни "приемат".Не мразим достатъчно Русия,това е основната причина..
  • 7 ☠ СОРОСОИДЕН ☠ Всеяден ☺ плъх 卐

    20 2 Отговор
    В Румъния и там извън столицата Букурещ, почват да се съмняват за светло бъдеще в това сборище ЕС!
    И там в малките градове и села е пълна разруха, грабеж и мизерия като у нас.

    Коментиран от #9

  • 8 ☠ СОРОСОИДЕН ☠ Всеяден ☺ плъх 卐

    19 1 Отговор

    До коментар #2 от "🇧🇬🇪🇺":

    Грабежа, корупцията и престъпността почва още след 10.11.1989г. и не е спирало до днес.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 стоян георгиев

    12 5 Отговор
    И румънците ще влязат.ше останем само ние умните и красиви дето всеки иска да ни ограби златото както и да ни съсипе сериозната комунистическа икономика с която сме засенчвали света.та България нагледно показа че не е европейска страна .

    Коментиран от #20, #25

  • 11 Оги

    23 4 Отговор
    Пичове, ами да стартираме процедура по излизане от еС, а?

    Коментиран от #12

  • 12 стоян георгиев

    4 17 Отговор

    До коментар #11 от "Оги":

    Давай.ше супер.канибали сме нямали ,но след излизането гаранция ще има.тъкмо.ще си останете само путлераси за година две в територията докато се самоизядете.та давайте инициирате референдум.тва е единствения начин за катарзис и отърваване от комунистическата чума.като станат заплатите по три долара както беше ще ви е супер.
  • 13 Все пак

    15 1 Отговор
    На Европа и без да ни приемат в шенгенските граници са им стигнали до гуша не само български,но и румънски цигани.Помним времето когато получавахме мъдри съвети как да ги интегрираме,а циганите получаваха пари от европейските фондове за интеграцията им,които пари изядоха циганските барони.И накрая катуните тръгнаха към европата.
  • 14 Не корупцията

    8 2 Отговор
    е главната причина,корупция си имат и в шенген,но циганите им дойдоха в повече.Сега си зададоха въпроса искат ли хептен безконтролна циганска миграция към тях-ами не искат.Толкоз за "възмущението" ни.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 милите австрийци

    8 0 Отговор
    за нас го правят. може би с Германия. Знаят че отделят ли ни от Румъния отиваме в трета глуха.
  • 17 Читател и зрител

    9 1 Отговор
    В Европа в Румъния и България има най много цигани. В Румъния са повече, но в България са повече на глава от населението.

    Коментиран от #21

  • 18 Смешен плач

    7 0 Отговор
    Смешно е да се активираме за Шенген през последните три дни преди заседанието.
    Къде бяхте, господа управляващи, толкова години? И най-напред с тулупа-ухажор на Началниците в Брюксел?

    А румънеца си плаче. Но ние с вас нали знаем колко лицемерни са в ЕС. Ако ги питат честно, почти всикчки от тях ще отрекат, че сме готови за влизане в Шенген. Оставиха задачката на Австрия и на Рюте.
  • 19 Облагодетелствана държава

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Адам Хилтън":

    Те като подписваха първа капитулация на германо-български армейски части,влезли при Свищов-Зимнич,макар и да губят Северна Добруджа пак излизат с по-големи придобивки(Молдова и Буджак-Измаил,Белгород,черноморско крайбрежие.После,когато Франция падна Антонеску правеше отстъпки всякакви,държейки се здраво за германския гарант
  • 20 Румънците няма да влязат

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "стоян георгиев":

    Как ти се вижда?На границата е фрашкано с мизерници от Пакистан и Сев.Африка.Понеже от сръбска страна унгарците не пуска,минават в румънско и от там.А преди това през нашите проблемни места
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Голем Проблем

    3 0 Отговор
    БУЛЕКЗИТ
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Истината!!!

    1 0 Отговор
    Не знам за нас българите, но румънците със сигурност ще накажат тази враждебна политика на Австрия, зад която се крият техни вътрешни политически причини, а НЕ това, че България и Румъния не са готови за Шенген!!!
  • 25 Възмутен

    7 1 Отговор

    До коментар #10 от "стоян георгиев":

    Икономиката на България преди 1989 наистина будеше възхищение. В крайна сметка бяхме на 64 място в Света по Индекс на Развитие. Всичко това рухна далеч преди ГЕРБ да поеме кормилото. Ехидното отношение към българската индустрия преди промените си остава за твоя сметка, защото както върви демо(н)кратичното рзвитие, България никога повече няма да достигне подобни върхове в електрониката, машиностроенето, химическата и ннефтопреработвателната индустрии. Жалко, нали?
  • 26 Е сега,

    0 3 Отговор
    И нас ни беше яд като ни бавеха заради изостаналата Румъния в миналото. Ще потърпят и те
  • 27 Всяка жаба та свой гьол.

    2 0 Отговор
    2007 Румъния влезе в ЕС заради България. Сега сме реванш.
  • 28 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "ФАКТ":

    Не разбирам, какво ни пречат циганите и те са хора. Измежду тях има множество свестни и добри , същевременно има българи по - цигани от циганите. Добрия и свестен човек няма народност. Плюем срещу тях, а кой върши най - мръсната, неблагодарна и ниско платена работа, те, визирам например честенето на улиците, колко българи има такива?
  • 29 Новоросия

    2 0 Отговор
    Ну, да започнем! с сваляне на санкции от Русия! Да задвижим Бг економиката! Да получаваме газ по 300€ )))а тъпите европейци"да духат супата студена! Е тогава посмотрим на тъпите европейци шенгенци)))) кой е за сътрудничество с Русия..гласувай+++ В турция Руснаците са оставили тази година над 800 млн.$
  • 30 Някоя си

    0 0 Отговор
    Ай да видим нашия гълъб има ли 🥚🥚 да изрази и той разочарование и да наложи някви мерки срещу холандия и австрия .....
Новини по държави: