9 Декември, 2022 15:26 2 224 24

Руски олигарх успя да изведе яхтата си от Италия

  • яхта-
  • руски-
  • олигарх-
  • италия-
  • санкции

В Сардиния е изчезнала яхтата на руския милиардер Дмитрий Мазепин

В Сардиния е изчезнала яхтата на руския милиардер Дмитрий Мазепин, която е била задържана от италианските власти заради санкциите, наложени след руската инвазия в Украйна, пише британският вестник Guardian.

Според Guardian 22-метровата яхта "Алдабар" на стойност между 700 000 и 1 милион евро се е намирала в пристанището на Олбия - град на остров Сардиния.

Според вестника, яхтата е била в Олбия до юни, а след това е изчезнала и това се е случило няколко часа преди официално да бъде обявена за собственост на Мазепин.

"Мазепин знаеше, че е в списъка, но успя да се възползва максимално от периода, през който установявахме, че плавателният съд му принадлежи. Защото трябваше да разследваме цялата верига на собственост", казва източник от Италианската финансова полиция пред вестника: "Докато бяхме в процес на проверка на собствеността, тя изчезна."

Според полицията Мазепин е наел чуждестранна компания, която от своя страна е платила на италианския капитан, отвел яхтата от Олбия. Италианската полиция е установила, че тя е била видяна за последен път в пристанището на Бизерта в Тунис, но сегашното ѝ местонахождение е неизвестно.

Guardian съобщава, че сега италианските власти могат да глобят самия Мазепин, компанията, участваща в износа ѝ, и капитана с 500 000 евро за незаконния износ на яхтата.

Мазепин оглавява борда на директорите на "Уралхим", включен е в санкционните списъци в ЕС и Великобритания.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Илия

    7 20 Отговор
    Яхти тъй не изчезват от натовски пристанища.Върнали са му я срещу услуга.Бая хора вече се спасяват от потъващия путински кораб

    Коментиран от #4

  • 2 Теле

    18 2 Отговор
    Тия по зле от бг гранична полиция
  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    17 1 Отговор
    "Guardian съобщава, че сега италианските власти могат да глобят самия Мазепин, компанията, участваща в износа ѝ, и капитана с 500 000 евро за незаконния износ на яхтата." 🤔🤔🤔
    Е що 🤔🤔🤔
    Когато яхтата е НАПУСНАЛА пристанището властите още са се ТУТКАЛИ чия со стойност е тя ‼️‼️‼️
    Сега , ама капитана що не ги чакал ‼️‼️‼️
  • 4 Даааааа

    18 3 Отговор

    До коментар #1 от "Илия":

    Върнали са му я срещи 50 евро. Гладните натовци се продават за толкова.. Нито повече, нито по малко.
  • 5 БПФ

    23 3 Отговор
    И на какво основание изобщо са се опитали да отнемат частна собственост, само заради националността на собственика?
    Това е брутално нарушение на всяко международно право !!! Мислят ли тия крадци от ЕС, че няма да си платят гяволъка?

    Коментиран от #8

  • 6 Бербер ага

    15 2 Отговор
    Вече е пребоадисана и с пренабити номера и в руска база в Сирия?
  • 7 Запознат

    15 4 Отговор
    Минал е през Сардиния руския ядрен ракетен крайцер Петър Велики и я е дръпнал на буксир, а натовците са гледали вцепенени от страх и ужас.
  • 8 Заради

    3 6 Отговор

    До коментар #5 от "БПФ":

    кражби от руския народ и подкрепа на един атируски режим на Путин.

    Коментиран от #10, #12, #19

  • 9 Начи таваришт Мазепин

    3 2 Отговор
    Да не е на Атаман Мазепа някой пра-,пра- внук.Не го дочетах.Какво ли би го заинтересувало човек,че някой бил в недоразумения със закона и го преследват
  • 10 Хммм

    12 1 Отговор

    До коментар #8 от "Заради":

    Дай аргумент защо "режима" на Путин е антируски!

    Коментиран от #13

  • 11 ПО ЗАКОН

    11 1 Отговор
    Сега той ще ги съди за кражба на чужда собственост, за неопазване на чуждо имущество, оставено на отговорно пазене

    Коментиран от #14

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Много просто

    3 9 Отговор

    До коментар #10 от "Хммм":

    откъсна Русия от мястото и в Европа, където щеше да бъде приета. Започна поредица от войни за унищожение на различни народи от РФ. Наруши всички подписани от Русия и утвърдени от Дума-та договори. Подпомогна олигарсите, коти унищожиха руската икономика, окрадоха резервите, унищожиха армията и превърнаха народа на една от най-богатите страни в света в просяци. Не построиха нито един боен кораб, като "Москва", си купиха купища яхти. Благодарение на Путин Европа се обедини, а НАТО нарасна. При Елцин НАТО, беше пред разпад, сега е разширява.

    Коментиран от #18, #22, #23

  • 14 Крадеца

    2 3 Отговор

    До коментар #11 от "ПО ЗАКОН":

    не може да съди. Той може само да си понесе наказанието.

    Коментиран от #17

  • 15 КОНТРАТА

    16 2 Отговор
    Защо руснаците да са олигарски, а на краварите милиардерите да се бизнесмени? Приближения кръг на дядката Джоузеф са олигарси които крадът парите на обикновения кравар.

    Коментиран от #16

  • 16 И някакво доказателство

    0 11 Отговор

    До коментар #15 от "КОНТРАТА":

    за думите си имаш ли. Всеки иска да живее в САЩ, а никой не иска в Русия. 1 милион руснаци са избягали от Русия, само през 2022г.

    Коментиран от #24

  • 17 ??????

    8 1 Отговор

    До коментар #14 от "Крадеца":

    И кой казва, че е крадец. Спряна е заради санкциите, не защото е крадена. Ти само заглавието ли четеш. Почнали да разследват и хоп изчезнала. Кой я откраднал? Дали е той или друг, иди докажи.Докато не намерят яхтата, нищо не може да се докаже. Ще я намерят на Луково лято. Ха познай, после какво ще стане. Ха,ха,ха
  • 18 квя

    17 0 Отговор

    До коментар #13 от "Много просто":

    Запада просто се възползваше от Русия. Използваха еевтини ресурси и си възраждаха икономиката. Запада няма нужда от конкуренция, не случайно всички държави от бившия соц лагер първо им разбиха икономиката с така наречената приватизация и после им пуснаха кукичката ЕС и ала бала. И сега няма мърдане, ние сме един пазар за стоки и работна ръка за тях. И когато Путин им се опъна стана изведнъж лош. Не че одобрявам войните, но не е хубаво да се мери с двоен аршин!

    Коментиран от #20

  • 19 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭✰

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "Заради":

    Всички олигарси във всички страни са ограбили народите си с помощта на марионетките начело на държавите.
    Няма как една малка част да е заграбила ресурси и блага за милиони хора и огромната маса от народ да не е бедна!
  • 20 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭✰

    6 1 Отговор

    До коментар #18 от "квя":

    Единствената страна и държава с техните ръководители и сега с Великия Ким, не допуснаха капиталистическата чума в страната си, да подчини държава и народ и да почне да граби и експлоатира хората!
  • 21 Брюксел

    4 0 Отговор
    Корупция
    Да изключат жабария от Шенген
  • 22 Хммм

    8 0 Отговор

    До коментар #13 от "Много просто":

    Евразия е най големият континент. Т. е. Русия се намира на този контиммет, както и Европа! При Елцин (любимец на Запада) руските природни ресурси бяха под контрола на Западни компании, които създадоха руските т. н. олигарси (на Запад им викат бизнесмени) чрез, които източвяаха руските ресурси на безценица... сиреч кражба... Както САЩ източва ха някога на Венецуела петрола за 7 долара на барел. И така докато дойде на власт Путин.... При него постепенно през годините Русия си върна контрола над руските природни ресурси, като с различни гимнастики си изкупи акциите от западните олигарси, които държаха от руските находища,и ги върна на руския народ.. Првз това време Русия помагаше и финансово на всички свои бивши републики, включително и на Украйна! Само от 1991 до 2014г Русия е дала безвъзмездно на Украйна 300 млрд долара.Украйна след излизането си от СССР и до ден днешен не е узаконила границите си. Те са само административни, но н Еи по силата на международното право. Не ги узакони, тъй ка о трябва да връща юго източната Украйна на Русия! Русия също не претендира за въпросните региони, които сега анексира, защото са богати и даваха 90% от БВП на Украйна,където живеят много руснаци! След 2014 когато САЩ направиха преврата и започнаха ччрез техните марионетки да контролират Украйна, да искат Нато да постави на границата с Русия ракети.. Да тормозят руско говорящите, да ги обстрелват и пр... Не ми се пише.... И вие искате Русия да седи със скръстени ръце ли
  • 23 Хммм

    6 0 Отговор

    До коментар #13 от "Много просто":

    Руснаците сега живеят десетократно по добре, от колкото при Елцин. Тогава седяха и на студено. Нямаше газ за руснаците, защото всичко се изнасяше на Запад.. Путин освободи и Русия от хватката на Ротшилд, т. е. пълна независимост от контролирания от Ротшилд американски долар, или както се изразява - бъдещите ни поколения ще се раждат без веригите на Ротшилд около китките и глезените! През 2022г благодарение на западните санкции Русия се освободи и от чуждите банки. Мечта на всяка една държава, обаче непостижимо. Русия я постигна. С указ на Путин всички природни ресурси на Русия да се плащат в рубли, той на практика опрости всички ипотечни, потребителски кредити на руснаците, теглени от чуждите банки. Така аз и ти платихме заемите на руснаците! За едрия бизнес теглил заеми от чуждите банки, отвори сметка на кредитодателя в руска народна банка, където едрия бизнес погасява кредита, обаче парите остават в Русия, което на практика напълни и хазната. Има и още много... но и това е достатъчно! Е, кажи ми как Путин е докарал руснаците до просия? М!?
    И как руснаците няма да подкрепят Путин... Не 70%,ами 100% ще има одобрение от руснаците! Ако в България имаме такъв президент, или Премиер (ние сме парламентарна република) няма ли да бъд е подкрепян от народа?
  • 24 КОНТРАТА

    4 0 Отговор

    До коментар #16 от "И някакво доказателство":

    Всеки поклонник на ГМО, джендарство и негри иска да мие чинии в САЩ.
Новини по държави: