Last news in Fakti

12 Декември, 2022 11:52 3 207 10

Транспортен хаос във Великобритания

  • великобритания-
  • остров-
  • сняг-
  • валежи-
  • транспорт-
  • хаос-
  • училища

Падналият сняг и поледиците на Острова, предизвикаха пълен хаос по пътищата, железниците и летищата

Транспортен хаос във Великобритания - 1
Източник: Shutterstock

Падналият сняг и поледиците във Великобритания предизвикаха пълен хаос по пътищата, железниците и летищата. Затвориха някои училища.

Жълт код е издаден на много места в страната за сняг, поледица и мъгла.

През изминалата нощ бяха измерени най-ниските температури за годината – минус 15,6 градуса в Бремар, Шотландия. Пътищата са в тежко състояние.

По околовръстния път на Лондон снеговалежът затрудни сериозно движението, има забавяне с повече от три часа. Железниците са парализирани. Много летища първоначално затвориха пистите си през нощта и макар и да отвориха тази сутрин се наблюдава закъснение на полетите.

Много сериозно пострадаха Лондон и Югоизточна Англия, които традиционно се радват на по-мека зима. Градският транспорт в столицата и дори метрото изпитват сериозни затруднения. Затвориха някои училища.

Много от останалите до по-късно в пъбове и ресторанти пренощуваха в заведенията. Прогнозата на метеоролозите е мразовитото студено време да се задържи почти до края на седмицата, предаде БНР.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 икономът

    26 0 Отговор
    Пука ли ви за наглоcaкcите?

    Коментиран от #10

  • 2 марокански Москвич

    29 0 Отговор
    Хахахаха сутринта ни съобщихте, как инцестите казали, че Русия не може да си постигне целите в окраина, заради снега, а сега се оказва, че Лондон е блокиран и не могат да се придвижват с коли.

    Англия без да води война, не може да си постигне целите, да почисти Лондон от снега. 😆🤭🥶
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Дааааааам

    18 0 Отговор
    Виновна е РФ. СанкциЙ до дупка! Трябват алтернативни методи, независими! Например: Усилено, ускорено развъждане на северни кучета и елени!
  • 5 емигрант

    8 1 Отговор
    край !!! с англетата е свършено !!! запо4ват масово да емигрират в България.

    Коментиран от #9

  • 6 Богомил

    5 11 Отговор
    Много интересна статия,но и невярна. Аз живея в Лондон и пътищата са чисти. Пътувах рано сутринта в 5:30 и всичко беше изчистено.

    Коментиран от #7

  • 7 Местния Козар

    9 1 Отговор

    До коментар #6 от "Богомил":

    Къде точно, освен м25, защото тръгнах от Braintree тази сутрин около 8:00 и всичко беше, все едно съм в България, по всички радиа говорят за блокирания транспорт и да не се пътува ако не е абсолютно наложително, даже London bridge е затворен, пък ти ако си се движил из центъра, най вероятно е било чисто, все пак...........
  • 8 От страни

    6 0 Отговор
    Ей смешни са - Звучи като виц - в Логндон е колапс - минус 7 градуса...минус 15 - смърт на цивилизацията... Я иди в майката Русия дето в -40С отменят на децата училището и те радостно припкат по пръзалките че им се явил свободен ден. А мужиците къркат биричка на улицата и пет пари не дават за -40С... Ей гола вода сте и кал по гърба.
  • 9 От страни

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "емигрант":

    Не ги щем тука тия пустиняци, нека си оправят кузините там на мъглявия Албион. Тук правят мръсотии - в едно наше врачанско село изкупуваха къщите и затвориха общински път да не се минува. Уж станало частна собственост а пътя е на общината, нищо че е между техни имоти. Във Връбешница исках да си взема виличка а тия вдигнаха цените за къщите четворно....
  • 10 всъщност

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "икономът":

    Не, при всеки удобен случай се кефим на тяхното нещастие! Шматките изпадат в шок и ужас при малко по-сурово време, ми какво ще стане ако Русия реши да ги нападне и им спрат тока и нета, до една седмица и са вдигнали белия байряк!
Новини по държави: