12 Декември, 2022 18:00 1 330 15

Вучич: Косовската полиция няма право да бъде в Северно Косово

  • сърбия-
  • косово-
  • северно косово-
  • полиция-
  • вучич

Президентът Вучич свика извънредно заседание заради кризата в северната част на Косово и Метохия след заплахите на премиера на временните институции в Прищина Албин Курти

Вучич: Косовската полиция няма право да бъде в Северно Косово - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът Вучич свика извънредно заседание заради кризата в северната част на Косово и Метохия след заплахите на премиера на временните институции в Прищина Албин Курти.

След срещата президентът Вучич каза:

Вучич: Косовската полиция няма право да бъде в Северно Косово
Снимка: БГНЕС



"Ние анализирахме всичко, което се случва в Косово и Метохия, както в международен аспект, така и ситуацията на място. Както обявихме, преди всичко от международен аспект, в който имаме безброй неистини и лъжи, а на място тежка борба за оцеляването на един народ и запазването на бащините им огнища. Косовската полиция няма никакво право да бъде в Северно Косово“.

"Обсъждахме какво трябва да направим. Важно за нас е да призовем и албанците, и сърбите да запазят мира, допълни Вучич. "Отлично разбираме призивите на американците барикадите да бъдат премахнати. Но имам въпрос към американците: Кои споразумения трябва да спазват в Прищина, и кои – Америка?“ Ние сме притиснати до стената. За мен това е най-трудният ден, откакто съм президент на Сърбия“.

"Ние мислихме, че само Курти е малко луд, но добре че ни каза, че не е сам“, допълни Вучич, коментирайки изявите на Курти относно КФОР. "Докато не се докаже друго, сърбите трябва да вярват на КФОР, защото те трябва да им гарантират безопасността. Трябва да вярваме, че това ще бъде така“.

Цял ден съм имал контакти с хора от ЕС, Брюксел, заяви президентът. "Ще направим всичко, за да запазим мира. И генерал Мойсилович е бил уверен от КФОР, че няма да има нападение над Северно Косово.“

В заключение Вучич каза: "Призовавам хората да вярват на своите ръководители. Знаем много добре какво правим и пазим нашите хора в Косово и Метохия. Няма да се предаваме, ние сме с вас.“

Източник: ФОКУС


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ужас

    13 14 Отговор
    Ще им спретнат война като на укрите:(.Лоша работа...Господ да ги пази.Нас също.
  • 2 честен ционист

    22 14 Отговор
    Вучката да не се ежи много много, че от Русия и тоя път само съболоезнования ще има. Докато шиптърите ако ревнат и Тайпито ще е за ден при Ниш.

    Коментиран от #8

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Цариброджанин

    23 7 Отговор
    Србия нема право да бъде в Цариброд и Босилеград!

    Коментиран от #14

  • 5 Няма шанс за

    18 16 Отговор
    Бай Джукан и сърбите. САЩ са твърдо решени да ислямизират Европа. Белград пак ще бъде бомбен от НАТО в името на тази благородна цел. А ЕС иска да изкорени православието. Затова тормозят Румъния и България и нямат нищо против Турция да нападне Гърция. Султанът чака да удари неговият час и да прибере обратно Балканите в Империята.

    Коментиран от #10

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Ротшилд

    8 9 Отговор
    Тези неща ги решавам аз и братята ми. Аз управлявам 1 милиард зспсдни промата. Ти какво управляваш?
  • 8 5432

    9 12 Отговор

    До коментар #2 от "честен ционист":

    Явно не си наясно, че Тайпито е по-близък с Белград и врагове с Прищина от години насам. Правите грешка изхождайки по презумция относно религията.
  • 9 Ох ли

    17 4 Отговор
    Всичко се връща на този свят таварищ Вучич И вие продължавате да мачкате Българите в изконно Българските Западни покрайнини ама се правите на дръж ми шапката
  • 10 Чичо

    14 4 Отговор

    До коментар #5 от "Няма шанс за":

    Косово и Албания са светски държави. За албанците религията е второстепенна и живеят в хармония с всичките други религии. Освен албанците и босненците мюслюмани, сърбите се отнасят враждебно и към православните черногорци и харватите католици. При всеки случаи, конфликтът не е от религиозно естество, по скоро ке отнася за надмощие и териториалност.

    Коментиран от #11, #15

  • 11 ГруЮ

    13 2 Отговор

    До коментар #10 от "Чичо":

    За албанците религията е второстепенна и живеят в хармония с всичките други религии…стига тези другите да са пак албанци. Идеята им за Велика Албания не само е жива до ден днешен, но и тяхна кауза.
  • 12 А сръбската

    6 6 Отговор
    полиция да няма право тогаз да е в южна Сърбия?Абе тоз да не се е надишал с руски метан?
  • 13 сръбските

    8 3 Отговор
    не ми се казва какви,като лапаха 65 години български земи,им беше добре.ха сега да видите как е като ви вземат нещо ваше насила!
  • 14 Албанец ама реалиста моля

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "Цариброджанин":

    Тук някои лъже ама много яко.
    Никой няма да нападне сърбите, да никой, сърбите имат проблеми единствено и само ОД сърбите-службите на Вучич.На тази част на Косово се крият всички издирвани престъпници ОД Сърбия.
    Щтом няма вече алтернативни пътища за контрабанда
    и требва да се плащат митата ,значи не бива.
    Нямате представа за какви пари става въпрос, то бяха тирове,камиони,трактори итн
    Бяха арестували полицаи ,ОД всички етноси, и сега въф съдъ всичко излиза наяве,за тарифи,време ...
  • 15 Албанец ама реалиста моля

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Чичо":

    Моите поздравления за твоя коментар.Браво.
Новини по държави: