Last news in Fakti

12 Декември, 2022 20:15 3 323 37

Орбан се подиграва с ЕП заради корупционния скандал с Катар

  • гърция-
  • корупция-
  • катар-
  • европейски парламент-
  • орбан-
  • мецола-
  • ева кайли

Унгарският премиер Виктор Орбан се подигра на Европейския парламент в социалните медии, докато събранието се вълнува от обвиненията, че домакинът на Световното първенство Катар е платил за влияние в Европа

Орбан се подиграва с ЕП заради корупционния скандал с Катар - 1
Снимка: БГНЕС

Унгарският премиер Виктор Орбан се подигра на Европейския парламент в социалните медии, докато събранието се вълнува от обвиненията, че домакинът на Световното първенство Катар е платил за влияние в Европа, пише "Политико".

"Добро утро на Европейския парламент", написа Орбан в Туитър, публикувайки стара снимка, изобразяваща смеещи се бивши световни лидери и думите "и тогава те казаха ... ЕП е сериозно загрижен за корупцията в Унгария".

Белгийските прокурори обвиниха вицепрезидента на Европейския парламент Ева Кайли и трима други в корупция в неделя като част от мащабно разследване на предполагаема кампания за незаконно влияние от страна на Катар.

Европейският парламент зае твърда позиция срещу Унгария в миналото по отношение на върховенството на закона, като през септември обяви, че страната "вече не е демокрация".

Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола сподели в понеделник по време на пленарната сесия на парламента в Страсбург, че демокрацията на блока е "подложена на атака" след ареста на вицепрезидента Ева Кайли.

Мецола заяви, че е "лишила" вицепрезидента от всичките ѝ роли. "Ние не сме в края на пътя и ще продължим да помагаме в други разследвания толкова дълго, колкото е необходимо", каза тя.

Мецола подчерта, че нищо няма да бъде заметено "под килима", като добави, че никой няма да остане ненаказан.

Гръцкото правителство предприе действия срещу заместник-председателя на ЕП Кайли, като замрази активите й след обвинения в корупция, които доведоха до нейния арест в Белгия, предаде AFP в понеделник.

Съобщава се, че Кайли, гръцка гражданка, също е била изключена от лявоцентристката партия ПАСОК в страната, както и отстранена от Социалистите и демократите на Европейския парламент, след като е арестувана заедно с трима други, докато полицията разследва предполагаема корупция, включваща големи суми пари, получени от Страна от Персийския залив.

Източник: News.bg


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гошооооо

    20 0 Отговор
    Ко, въйййй?
  • 2 Да, бе

    87 3 Отговор
    Не така, Орбан! Те са борци срещу корупцията, ама на другите и не позволяват друг да я практикува. Египетските мумии са по-малко изгнили от европейската корупциокрация.

    Коментиран от #7

  • 3 Хохо Бохо

    9 63 Отговор
    Орбан ги разбира тия работи.
    Знае какво е корупция..

    Коментиран от #15

  • 4 торбан

    10 1 Отговор
    йок корбан
  • 5 вятъра на промяната

    6 74 Отговор
    Времето на този унгарски къкъл е на свършване и се опитва да хапе на посоки също като шефа му от Кремъл.

    Коментиран от #13

  • 6 Ставри

    45 2 Отговор
    Е може ли да крадеш само за себе си?Това го може само Баце в БГ..Тези в ЕП не са по стока и се провикнаха ....А за нас?Баце им попрепираше , а и даваше по малко и те си траят сега.То си има поговорка за риба..глава!

    Коментиран от #17

  • 7 копуйка

    1 13 Отговор

    До коментар #2 от "Да, бе":

    завиждаш ли 😄

    Коментиран от #12

  • 8 До Гошшшшоооо

    1 9 Отговор
    Гоше слагай малай на прасето,не се опитвай да пишеш коментари,не ти се отдава!
  • 9 ...

    37 2 Отговор
    Тиквата е пред нервен срив.
    "Корупция е далавера, в която не участвам."
  • 10 гост

    8 50 Отговор
    Орбанчо е пропуснал само една дребна подробност , в ЕС тия корумпираните , дори на най-високо ниво , ги арестуват и съдят !! И освен затвор им конфискуват всичко до девето коляно !! На гъркинята днес в Гърция са и запорирали всичко дори на роднините и до трето коляно , а Орбанчо корумпетата си ги отглежда за "съпартийци" !! Ама мноого скоро идва неговия ред , като гледам няма да изкара и до пролетта !!

    Коментиран от #19, #24

  • 11 тая

    55 1 Отговор
    Орбан е прав,как корумпирана институция,ще ти казва че държавата ти е корумпирана.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Да, бе

    29 0 Отговор
    На какво да и завиждам, че се е разпрала да ражда или да краде? Никой нищо няма да отнесе оттатък.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Симо

    44 0 Отговор
    демокрацията на блока е "подложена на атака" , нищо няма да бъде заметено "под килима" , никой няма да остане ненаказан, ВСЕ клишета, клишета, клишета, и едни и същи крадци, дето обаче учат всички на "морал", начин на живот, и ценностна система. НО карадат с гъ.....за си!
  • 17 Хммм

    43 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ставри":

    70% от Еврофондовете за България се връщаха в джобовете на върхушката в ЕС! Ако си спомняте, че точно преди да стратират Еврофондовете Германия си направи партия в България - Герб, и ги поддържа три мандата... Чрез тяхната /наша Герб усвоиха еврикинтите! Хиените от прогнилия от корупция ЕС, няма да допуснат такива кинти на някаква си държавичка от Източна Европа!
  • 18 чико

    29 1 Отговор
    Да "гръмнеш" Ева КаилИ, е все едно да да не приемеш б-я и р-я в шенген=жертевен агнец. Също да хванеш 2кг херо на Капитана, докато минава ТИР-а, с тон-а. Там играят огромни кешове. Защо се заблуждаваме и се занимаваме въобще?! Там вс е ..............

    Коментиран от #20

  • 19 Хммм

    34 0 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Ако беше така, то Урсула отдавна да е на топло! Румънския евро депутат когато говори от трибуната на ЕП и изкара доказателствата... и до там.... Урсула си е на свобода... И при нея Яне иде реч за 600 хиляди евро, а за много милиарди....

    Коментиран от #22

  • 20 Хммм

    17 1 Отговор

    До коментар #18 от "чико":

    Абсолютно точно!
  • 21 Орел

    19 2 Отговор
    Орбан е голям!
  • 22 гост

    1 24 Отговор

    До коментар #19 от "Хммм":

    И тва кой ти го разказа , пак ли Орбанчо ?? Или направо "да се свети името му товарищ Путлер " ?? Не е лесна и твоята , ама поне е летална , хахаххах !!

    Коментиран от #26

  • 23 Тредстоун

    5 18 Отговор
    Унгария се готви за инфлационен шок, след като правителството на Виктор Орбан премахна тавана върху цените на горивата. Страната е с втората най-висока годишна инфлация към ноември 2022 в ЕС – малко след Литва, в челните места е и за целия континент. Инфлацията в Унгария нарасна до 22,5% миналия месец, което е най-високата стойност от август 1996, според данни от Trading Economics. През октомври тя беше 21,1%. Увеличили са се цените най-вече на храни, електричество, газ и горива.
    Унгария пое водачеството и вече е страната с най-висока инфлация в Европейския съюз - цели 23.1% на годишна основа през ноември. Това стана ясно от официалните данни на Унгарския централен статистически офис, публикувани на 8 декември. Най-много (66%) са поскъпнали цените на енергията (вкл. природен газ и ток), следвани от цените на храните (44%).
    Но още по-интересно е на фона на дебатите "за" и "против" еврозоната. Основен аргумент на противниците на еврозоната е, че страните извън еврозоната са изложени на по-малко рискове, защото имат собствена монетарна и валутна политика. За тяхно съжаление, Унгария разбива този мит. Неслучайно унгарците силно подкрепят приемане на еврото - защото усещат на гърба си каква е алтернативата
    Този е поредния куц кон , който се възприема като вечен , е не е . Конвулсии на пътник ....

    Коментиран от #27, #29

  • 24 Именно,

    23 0 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    на гъркинята са и запорирали не от ЕП,а от Гърция!Иначе,това за Орбан,че няма да изкара до пролетта го пишеш от десетина години.

    Коментиран от #28

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Хммм

    25 0 Отговор

    До коментар #22 от "гост":

    Не, не е Орбан! Гледах го изказването на румънския евро депутат от трибуната на ЕП! Да, и доказателствата показа! Урсула сега е разследвана, но защо не е арестувана като гъркинята? М? Или поне докато не бъде оневинена от съда да се маха от ЕК.! И при Урсула са солидни доказателствата, докато при гъркинята. не са!
    Урсула е разследвана и в Германия за корупция, когато беше министър на отбраната.... И как така разследват я за злоупотреби на финансови средства в големи размери там в Германия, дела вървят... махат я от министерското кресло.... и после хоп - шеф на Европа ха ха ха ЕС е прогонил от корупция....
  • 27 Еш па тоа

    24 4 Отговор

    До коментар #23 от "Тредстоун":

    Пропусна си репликата за БВП! А,че не си бил в Унгария си личи от сто км.Преди да пишеш глупости,които си прочел някъде си,отскочи до Унгария да видиш как живеят всички там!Не само избраните!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Амиии

    11 4 Отговор

    До коментар #23 от "Тредстоун":

    В страна от Еврозоната... тока (за бита) ми поскъпна точно с 90%.!
  • 30 Хи хи хи ! Голям майтап !

    15 0 Отговор
    А наш Киро кога ще го арестуват ,
    1.во за лъжа и измама
    2. За нарушаване на законите и конституцивта на Републиката !
    3 , за извращението и продажбата на енергетиката ни на Дженкорб ..????

    Коментиран от #32

  • 31 От чужбина

    16 0 Отговор
    Има един виц, че кога се ражда грък, евреите ревът.

    И тук може да се повдигнат въпроси за милионите ненужно закупени ваксини, за огромните помощи в пари и оръжия за Украйна, за огромните цени на газа и т.н... все въпроси свързани с харчене парите на европейските данъкоплатци. Май замирисва на огромна корупция. Това май е само върха на айсберга.
  • 32 Ааааааааа не !

    14 0 Отговор

    До коментар #30 от "Хи хи хи ! Голям майтап !":

    Кирчо ще си ходи със Лесната ......и няма да си накриви калпака !!!!
    Кравите тъй са му ударили гръб ....за да спечели изборите и да съсипе ептен БЪЛГАРИЯ !!!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Ехааааа

    18 1 Отговор
    Орбан е пич !
    Не е като нашите лесбийки политици !!!
    Браво на Орбан !!!!
  • 35 факт

    9 1 Отговор
    "...хармонизирани етични правила..." - дрън, дрън, та пляс!
  • 36 демокрацията си отиде

    11 0 Отговор
    Унгария "вече не е демокрация". Ами да, демокрацията е само при послушковците. "Демокрацията" се оказа приказка за наивници. Няма такъв лукс, от новите членки се иска само да се кланят и слушат. Междувременно, ще хванат един-двама, за да маркиране на дейност, заблуда и успокоение на масите. Но, когато"изтекат" данни за сериозните корупционни практики, не ща да ги мисля тези от ЕС.
  • 37 ВреметоИзтече

    6 1 Отговор
    Понятието демокрация като социална и философска категория загубва стойност бавно и мъчително от десетилетия. Това стана с многото опити да се налага насилствено къде ли не по света. Както комунизъм вече е лоша дума по същата причина, така и демокция вече е нещо некачествено.
Новини по държави: