Last news in Fakti

12 Декември, 2022 20:40 1 314 23

Роберта Мецола: Европа не е за продан, корумпираните ще получат цялата тежест на закона

  • ес-
  • еп-
  • европа-
  • роберта мецола-
  • корупция

Винаги ще има такива, които ще посегнат към торбата с пари, но важното е, че ще бъдат хванати и ще понесат цялата тежест на закона, както стана в този случай, заяви председателят на Европейския парламент Роберта Мецола

Роберта Мецола: Европа не е за продан, корумпираните ще получат цялата тежест на закона - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Винаги ще има такива, които ще посегнат към торбата с пари, но важното е, че ще бъдат хванати и ще понесат цялата тежест на закона, както стана в този случай, заяви председателят на Европейския парламент Роберта Мецола по повод задържането в Брюксел на нейния заместник Ева Кайли, обвинена в корупция в полза на Катар.

Тя добави, че ЕП сътрудничи от известно време на правоналагащите служби по този случай. По нейните думи институцията ще предприеме вътрешна проверка. Мецола обясни, че като предпазна мярка е отнела правомощията на Кайли, при пълно отчитане на презумпцията за невинност. Тя добави, че утре предстои заседание за решение за отстраняването на Кайли като зам.-председател на ЕП.

Трябваше днес да обявя начало на преговорите за отпадането на визите за гражданите на Катар и Кувейт, посочи Мецола и настоя въпросът да отпадне засега от дневния ред. Тя съобщи, че ЕП ще преразгледа правилата за достъп до институцията и ще провери кого представляват лобистите, които се свързват с евродепутатите.

ЕП, европейската демокрация и нашите свободни и открити общества са нападнати. Враговете на демокрацията, които са против самото съществуване на ЕП, няма да се спрат пред нищо. Тези злосторници, свързани с чужди държави, превърнаха в оръжие неправителствените организации, синдикатите, сътрудници в ЕП и евродепутати, в усилието да подчинят нашите процеси. Провалиха се, обобщи Мецола. На чуждите държави, които мислят, че Европа се продава, казвам, че ЕП ще застане твърдо на техния път, добави тя.

В политиката съм, за да се боря с корупцията, това е изпитание за нашите ценности. Ще издържим изпита с високо вдигната глава. Няма да има безнаказаност. Няма да има замитане под килима, добави тя. Дълбоко съм разочарована, заяви Мецола.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойко Разбойко

    14 1 Отговор
    Сакън!Недей!
  • 2 Цък цък

    14 2 Отговор
    Таа скоба завижда на хубавата гъркинка!
  • 3 Да, бе

    13 0 Отговор
    Цялата тежест- ще си носят рушвета на гръб в дребни банкноти и кюлчета... Дежа вю.
  • 4 ЛИЛИ

    5 2 Отговор
    ИТАЛИАНСКА М,Ъ,Р,Л,А
  • 5 А, така! Твърдо

    11 1 Отговор
    "корумпираните ще получат цялата тежест на закона" Чудно! Хвала! Браво! Магнифико! Почвайте с Лай Нен. Искам да видя, как ще получи "цялата тежест на закона"! Или само си ги приказваме, колкото да не заспим?
  • 6 Бай Кокич

    4 0 Отговор
    Женчовци.Вервайте си
  • 7 Значи

    19 1 Отговор
    Да се започва с Урсула! Доказателствата ги показаха от трибуната на ЕП!
  • 8 поп Богомил

    6 1 Отговор
    Европа отдавна е продадена и е собственост на ФАЩ, а България е затънала в кражби и корупция ама тая нема как да види или не иска да види и да си признае!
  • 9 един

    12 0 Отговор
    У нас цялата тежест на закона е,да ги назначат на по-сладка и безотговорна работа!Така например заради Красимир Първанов бяхме осъдени да заплатим 1,34млрд.лв. на руснаците за два реактора на Белене,платихме парите,а Първанов вместо в затвора го назначиха за представител на държавата в Лукойл!Подобна далавера стана и с Румен Овчаров преди това!И после ще ми казват,ма видите ли,то и в Европа имало корупция!

    Коментиран от #12

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 озверялпутлераст

    2 0 Отговор
    А сега им спретнете един народен съд да видят...
  • 12 Хммм

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "един":

    Ако трябва да сравнявам нашите, включително и Баце с хиените от ЕС, то нашите са момина сълза спрямо онези!

    Коментиран от #16

  • 13 Кирчо и Асенчо

    7 0 Отговор
    Тогава да започват от шефката си
  • 14 редник

    5 0 Отговор
    Има доста мъгла в тази история - били намерили 600 000 € - та при заплата към 30 000 € лесно е да се обясни, а и това е цената един апартамент...
    И още - как я свалят от всички постове само по подозрение - или и там важното е да се вдигне шум...
    Да не би да си имат близнак на ЦЦ?...
    Ами ако "подозренията" не се оправдаят - ще ги съди за милиони...
  • 15 Хаха

    2 1 Отговор
    После говорят за нашите,че били коруюпирани...нашите бълхички само могат да завиждат на тези европейски величия.

    Коментиран от #18

  • 16 един

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "Хммм":

    Е да де,ама хиените там ги хващат,а у нас хиените ръководят държавата,прокуратурата и съда!Затова у нас хиените не излизат на бял свят,защото взаимно се крият!Кво стана с оня списък с 38 политици и магистрати с милиони пари в швейцарски банки,защо ги крият?Или те не са от семейство хиени?

    Коментиран от #20, #21

  • 17 ффф

    3 1 Отговор
    Скъпи за триците , евтини за брашното . Продадоха на алчната Кравария благопулолучието на цяла Европа , обществата протестират възмутени , а те си мислят , че с Катар , ше отклонят вниманието от голямото престъпление, сриването на европейската икономика , за да печелят Краварите . Това е корупцията !
  • 18 един

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "Хаха":

    Има и една съществена разлика,тая група уличени в престъпления е взела пари от Катар,а нашите вземат пари от моя джоб, и освен всичко друго,плащат ти и на тебе,да ме убеждаваш че била една и съща корупцията в ЕС и в България!Пак казвам,уличените са взели пари от друга държава за да лобират за тях,а Борисов взе пари от народа за да построи на путин Турски Поток,да плати реакторите на Белене и т.н.!
  • 19 Джо пирата

    1 0 Отговор
    Някъде в края на простотията комунизъм един старши помощник капитан(партийния корабен секретар),пиян на змей вика целия екипаж на палубата и качен на мостика със сочеща наляво ръка им говори: Другари моряци, ляво на борд е полуостров Матапан. От тук на изток започва царството на простотията!
  • 20 Хммм

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "един":

    Не, там хиените като ги хванат, и ги назначават на по високи и отговорни постове със синджира на врата.
    Справка Урсула. Подсъдима у Германия за злоупотреба с финансови средства в особено големи размери и хоп.... шеф на Европа... отново и тук си показа магариите и отново разследван, Подсъдима... ама видите ли, сега някаква си чиновничка там с една чанта пари.... голееемата корупция... Да се отвлече вниманието от баш мафиотите начело с Урсула ли там, подеха някаква мишка за корупция?
    А Урсула би трябвало да си подаде оставката докато тече разследването и докато съда се произнесе... И тия, които са прогнилия от корупция ще ме учат аз как да живея, ще ме учат на техните ценности ха ха ха
    Погледни само... преди няколко дни в Перу президента импийчмънт, защото е разследван... и докато е разследван и не се произнесе съда той не може да управлява страната.... По скоро европейците трябва да се учим от Перу, а не от Брюксел...
  • 21 Хммм

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "един":

    Би трябвало да си спомняш кризата в Гърция през 2015г, когато я обявиха за фалирала с огромни външни дългове.. Затвориха тогава и банките в Гърция. Та, дойдоха Сириза на власт.... извикаха разни финансови експерти от цял свят да намерят къде са 300 млрд... И след като експертите си свършиха проверката се оказа, че тези пари са изкрадени от Брюксел... начислени на Гърция.... Това се отнася и за останалите държави от Еврозоната с огромните дългове.
    Гледах изказването на Ципрас от трибуната на ЕП. И всичко това за което пиша той го говори от трибуната,като казва доказателствата са на лице.. Камерата от време на време снимаше и лицата и на други от залата... На оня Шолц.... ченето му беше увиснало направо... На нашия Станишев... също...
    Така, че да ми говориш за Брюксел.. там са такива кражби и корупция, че на нас съзнанието не може да ни го побере...
  • 22 Историк

    0 0 Отговор
    Гледам снимката и си задавам въпроса- ВСЪЩНОСТ КОЛКО ЦОЛА Е ТРЪБАТА НА МЕЦОЛА...?🤣
  • 23 не знам, ама

    1 0 Отговор
    изглежда, че гъркинята ще го отнесе за всички. Няма да има замитане под килима - но операцията по лобирането на Катар на това изглежда. Осъдиха шумно жената, а още не е ясно дали е виновна. Но, за разследването на Урсула мълчат. Ми да отстранят и Урсулка докато се разбере чиста ли е, не е ли.
    Явно, жертвеният ягнец ще е комшийката (що ли не ме изненадва, де е Германия и нейните политици, де са гърците и техните нрави), после казвайте, че няма дискриминиране по национален признак.
Новини по държави: