12 Декември, 2022 21:35 1 172 3

Бивш главен съветник на Меркел се премести на служба при Рама

  • ангела меркел-
  • ларс-хендрик ролер-
  • албания-
  • еди рама

Главният съветник на бившия германски канцлер Ангела Меркел Ларс-Хендрик Ролер се премести на служба при министър-председателя на Албания Еди Рама

Бивш главен съветник на Меркел се премести на служба при Рама - 1
Снимка: ФОКУС

Главният съветник на бившия германски канцлер Ангела Меркел Ларс-Хендрик Ролер се премести на служба при министър-председателя на Албания Еди Рама. Информацията сподели последният, като публикува снимка с Ролер в социалната мрежи, пише електронното издание на македонския вестник "Независен“.

Отбелязва се, че Ролер ще съветва албанския премиер по въпросите на икономиката и финансите.

Рама написа, че "специално удоволствие и привилегия е Ларс-Хендрик Ролер да се присъедини към нас по време на нашето пътуване като съветник на министър-председателя по икономиката и финансите, с когото имахме два дни на интензивни и много полезни дискусии“.

"Ларс-Хендрик Ролер ръководеше икономическата и финансовата политика на Германия от 2011 г. до пролетта на тази година, обхващайки едно десетилетие като главен икономически съветник на канцлера Ангела Меркел. В тази роля, освен всичко друго, той ръководи екипа от германски преговарящи на форумите на Г-7 и Г-20“, подчерта Рама.

Добавя се, че "преди няколко месеца Ларс-Хендрик Ролер пое поста директор на Инвестиционния борд на BlackRock, базиран в САЩ мултинационален колос, който управлява най-големия фонд в света с около 10 трилиона щатски долара“.

Източник: македонския вестник "Независен“/ ФОКУС


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Котка ученият

    5 0 Отговор
    Той извади късмет. Можеше да бъде поканен от германския кайзер.
  • 2 Като видях източника

    4 1 Отговор
    и ми стана ясно! Мункедонски кьорфишеци!
  • 3 Съветват се, тъй ли се

    3 0 Отговор
    Казва вече на меките китки
Новини по държави: