13 Декември, 2022 16:20 3 415 42

Китай разбра думите на Меркел, че Западът никога не е считал Русия за партьор

  • русия-
  • китай-
  • ангела меркел-
  • запад-
  • партньор-
  • мински споразумения

Западът никога не е гледал на Русия като на партньор в диалога, пише ТАСС

Китай разбра думите на Меркел, че Западът никога не е считал Русия за партьор - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Признанието на бившия германски канцлер Ангела Меркел, че от самото начало западните страни не са възнамерявали да насърчават изпълнението на Минските споразумения, показва, че Западът никога не е гледал на Русия като на партньор в диалога. Това съобщава ТАСС, цитирайки статия на китайският ежедневник "Глобал таймс".

"От настояването за Минските споразумения до подклаждането на продължаващия конфликт между Москва и Киев, Западът се опитва да изтощи и сдържи една страна, която смята за съперник, чрез усилия за протакане, независимо дали явни или не. Той никога не е гледал истински на Русия като на партньор в диалога", пише редакцията на изданието.

"Меркел всъщност потвърди (в интервю за Die Zeit) нещо, което западните политици не искат да признаят относно Минските споразумения - те бяха просто спирачка, за да се спечели време за Украйна и Запада, а западните страни никога не са полагали реални усилия за разрешаване на различията с Русия по украинската криза".

"Това, което заяви бившият германски лидер, свалиха и последното останало късче от "приятелската" маска, която някои западни страни си слагат спрямо Русия. В очите на някои западни страни Русия е просто дипломатически и политически "чужденец", пише "Глобал таймс" .

След държавния преврат в Украйна през февруари 2014 г. започнаха масови протести в източната част на страната, където рускоезичното население не беше съгласно с новия курс на Киев. В отговор в средата на април същата година украинските власти започнаха военна операция в Донбас с авиация и бомбардировки на жилищни райони. Минските споразумения, постигнати през 2014-2015 г., се очакваше да осигурят основата за уреждане на конфликта в Донбас. Те бяха подписани с посредничеството на ОССЕ, Русия, Германия и Франция, припомня ТАСС.

В интервю за германския седмичник Die Zeit, публикувано на 7 декември, Меркел посочва, че сключването на Минските споразумения е опит да се даде време на Украйна да се укрепи. Тя твърди, че на всички е било ясно, че конфликтът е замразен и проблемът не е решен, "но това даде на Украйна безценно време". Меркел изрази съмнение, че тогава страните от НАТО са били в състояние да окажат подкрепа на Киев в степента, в която го правят сега.

Източник: ТАСС


Поставете оценка:
Оценка 4 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ротшилд

    85 13 Отговор
    От 1815 г Аз съм западът. Аз управлявам 1 милиард западни примати с нашия частен Федерален резерв. Аз печатам доларите на САЩ, аз съм вашия Бог.

    Коментиран от #6

  • 2 Ротшилд

    57 11 Отговор
    Не ме познавате, но познавате запада. Западът това съм Аз.

    Коментиран от #5

  • 3 Госあ

    92 7 Отговор
    Китай разбра, че думите на Путин за непосредствена заплаха за Русия са самата истина ! Затова трябва да насърчават СВО на Русия и да помагат със сухопътна военна техника, за да може да се справят лесно и със непосредствената заплаха за тях в Тихия океан с помощта и на руските подводници.

    Коментиран от #8

  • 4 Никой

    82 5 Отговор
    Франция също е колос на глинени крака.Смешно е даже тезата ,че Франция може да играе някаква по сериозна роля в даден въоръжен конфликт.Просто и отделят някакъв миманс, поради факта ,че някога е била империя. Франция ,не сериозно, моля !
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Българин

    10 46 Отговор

    До коментар #1 от "Ротшилд":

    пълно ку-ку си

    Коментиран от #9

  • 7 Казуар

    7 55 Отговор
    А от другата страна Русия изобщо не е смятала Донбас да има автономия и да остане територия към Украйна. По това време е дадено руско гражданство на 400000 граждани на областа.

    Коментиран от #15, #21, #36

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Ротшилд

    25 4 Отговор

    До коментар #6 от "Българин":

    Добре. Как е днес сергията ти? Върви ли лука, чесъна?

    Коментиран от #13

  • 10 РАНО ИЛИ КЪСНО

    69 3 Отговор
    ЦЪФНА ЛИЦЕМЕРИЕТО НА БАБА АНДЖЕЛА !
  • 11 Истината боли

    96 3 Отговор
    Меркел каза истината и много още не могат да повярват, какво става. Запада лъже, и договорите им не дават гаранция за нищо!

    Коментиран от #12

  • 12 Ротшилд

    7 75 Отговор

    До коментар #11 от "Истината боли":

    И какво като лъже запада? Като не ти харесва върви в Севеена Корея.

    Коментиран от #14, #16

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Абе приятел

    65 3 Отговор

    До коментар #12 от "Ротшилд":

    Не виждаш ли, че те правят Северна Кореа тук в Европа?
    Свърши се демокрацията, сега демократура, войни, инфлация и забрани за нас, не за св. "елит"!

    Коментиран от #17

  • 15 те са си с руски корени

    51 3 Отговор

    До коментар #7 от "Казуар":

    що да не получат руски паспорти, след като искат. Ние като раздадохме български паспорти на маса македонски граждани с български корени, да не би да имаме териториални претенции към Северна Македония?

    Коментиран от #31

  • 16 Равносметка

    51 5 Отговор

    До коментар #12 от "Ротшилд":

    Запада вече е излъган и няма да е далечно времето когато и Китай и Северна Корея ще се разпростират по тези ширини. След като се избират с конкурс по тъпота всички политици Европа си заслужава съдбата, дори и нещастни народ, защото си стои в къщи и не предприема нищо.
  • 17 Путинче

    5 41 Отговор

    До коментар #14 от "Абе приятел":

    Ами значи още по добре да бягаш в Северна Корея или Русия - то вече е едно и също 😉
  • 18 квя

    52 2 Отговор
    Нищо ново от запада, лицемерие, лицемерие и пак лицемерие. И после защо хората тук се дразнят на нашите политици, които като кажат ЕС и се подмокрят!

    Коментиран от #22

  • 19 Професора

    41 3 Отговор
    Германия е умряла соросоидна колония.
  • 20 Гост 2

    51 2 Отговор
    Който не е насърчавал спазването на Минските договори той е отговорен за случващото се в Окрайна.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Те нашите

    30 0 Отговор

    До коментар #18 от "квя":

    не им вдигай акцийте,защото не са политици,а лакеи отварящи порти и служещи за килими пред тез порти,за да не се нанася боклука вътре,а това ,че по тях ходят по-големи боклуци и от тях не им пречи.,бе робско племе кво да им кажеш.
  • 23 След като

    40 2 Отговор
    китайците разбраха що за стока са западняците, ще си направят съответните изводи от ситуацията! Със сигурност вече подозират, че и тях ще се опитат да измамят по подобен начин, макар че е много трудна мисия да измамиш китаец! Има и нещо друго. Китай е втората икономическа сила с перспективата след наколко години да заеме първото място, което кара запада, че и самите щати, да се страхуват от китайците! Виждате как западът, включая и САЩ, викат, обвиняват, но не смеят да се изрепчат по-сериозно, защото последиците ще бъдат доста сериозни и непредвидими

    Коментиран от #26, #33

  • 24 Най после

    28 1 Отговор
    Малко факти от "тъмната страна" във "ФАКТИ" благодарение на китайски източник....
  • 25 Европеец

    42 0 Отговор
    В очите на някои западни страни Русия е просто дипломатически и политически "чужденец"

    Такива са и всичките източноевропейски държави включително и България - ние сме просто колонии на богатия запад. Източник на евтина работна ръка и пазар за стоките им - на тях не им трябваше една богата България с развита промишленост - достатъчно е примитивно селско стопанство с технически култури които генерират малка печалба за да може да храним запада и все пак да имаме пари да купуваме стоките им.

    Ако някои соросоиди си мислят че като сме със САЩ и ние ще станем богати да погледнат Колумбия която много години е сателит на САЩ в южна Америка. Американците навремето помогнаха на западна Европа да стане богата в замяна на това че им остана подчинена защото иначе не можеха сами да се противопоставят на СССР. Но сега източна Европа не им трябва да се противопоставят на Русия или им трябва просто като буфер и пушечно месо.

    Коментиран от #27

  • 26 Китаец

    41 0 Отговор

    До коментар #23 от "След като":

    Лъжеш се - Китай от няколко години е първа икономическа сила но пропагандата не позволява да се споменава.
  • 27 Аха верно

    23 0 Отговор

    До коментар #25 от "Европеец":

    Ний сме най любимото дете на штътите. Даже и безвизов режим имаме.
  • 28 Макс

    1 32 Отговор
    Китайците да не се правят на ударени , много добре знаят , че Русия никога не е била достоен партньор. Меркел е една изкукала бабичка болна от деменция и говори само глупости.

    Коментиран от #37, #39

  • 29 гост

    29 0 Отговор
    Марк Твен, Автобиография, Народна култура, С.1982, стр. 450 "Ние англосаксонците"
    " За добро или за зло ние продължаваме да поучаваме Европа. Изпълняваме длъжността на учители повече от век и четвърт. Никой не ни е избирал за нея, просто си я присвоихме. Англосаксонци сме. На миналогодишния банкет на организацията, която се нарича "Клуб на всички краища от света", председателят, висш запасен офицер, заяви високо и въодушевено: " Ние сме англосаксонци, а когато англосаксонец иска нещо, той просто си го взема.....Великото изказване на този воин, изтълкувано със значението, което влагаше в него, на обикновен английски език значи: "Англичаните и американците са крадци и разбойници, пирати и ние се гордеем, че сме част от това съчетание."....
  • 30 свидетел

    20 0 Отговор
    лецемерието и йезуитщината никога не са били чужди на запада.....
  • 31 Макс

    4 13 Отговор

    До коментар #15 от "те са си с руски корени":

    В момента в Европа е пълно с такива украинци , които притежават руски паспорти и подкрепят Путин . Тези пришълци трябва да бъдат изгонени от всички европейски държави.

    Коментиран от #34

  • 32 Мнение

    2 9 Отговор
    С организиране на протести в изт.Украйна 2014г., Кремъл си гарантира, че няма да вземат в НАТО страна със спорни граници и конфликт.
  • 33 А бее

    15 0 Отговор

    До коментар #23 от "След като":

    Те отдавна са разбрали с кого си имат вземане даване. Но бавно и спокойно им гледат сеира. И скоро на янките няма им изпънат очите, а ще им се ДРЪПНАТ ОЧИТЕ ама ще е вече късничко.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Тити

    1 19 Отговор
    Много правилно на Рашист и Китаец доверие не може да се има едните крадат технологии а другите перални печки и телевизори.
  • 36 Хммм

    21 1 Отговор

    До коментар #7 от "Казуар":

    Не си прав. Там са етнически руснаци на земите на дедите им. И една сутрин се събудих в друга държава.. Относно републиките.. Имаше го в Минските споразумения, които Украйна не изпълни. Края на 2021 г (би трябвало да помниш) Русия постави писмено своите искания и ги изпрати в САЩ. В същите искания Русия посочваше, че иска ДНР и ЛНР да останат в границите на Украйна като автономни републики със собствен парламент конституция и Герб. Точно, както беше Крим! Украйна да не влиза в Нато, за да няма ракети на руската граница. Руския език да бъде разрешен в Украйна.. Това бяха основните искания на Русия. Американците отговориха, че не са съгласни с исканията на Русия.....
  • 37 Кви глупости?

    3 2 Отговор

    До коментар #28 от "Макс":

    Да не би да са спазвали минските договори?
  • 38 Смерш

    0 3 Отговор
    Меркел е източно германка и като нищо може да е агент на КГБ.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 ВЕДНАГА СЪДЕБНО РАЗСЛЕДВАВЕ

    5 0 Отговор
    Световната общественост ТРЯБВА МОМЕНТАЛНО ДА РЕАГИРА ЗА ТЪРСЕНЕ НА ОТГОВОРНОСТ НА ВИНОВНИТЕ ЗА ТОЗИ ЧУТОВИЩЕН ШАНТАЖ ,ЗАРАДИ КОИТО ЗАГИВАТ СТОТИЦИ ХИЛЯДИ.!!! ТЕЗИ ХОРА ТРАБВА ДА ПОСЛЕДВАТ МИЛОШЕВИЧ!!. И ТЕЗИ,КОИТО ПРАЩАТ ОРЪЖИЕ ВСЕ ОЩЕ,ДА СПРАТ И ДА СЕ ИЗВИНЯТ НА ПОТЪРПЕМШИТЕ-НА УКРАИНСКИЯ НАРОД /той не е знаел за това/,НА РУСИЯ И НА ЦЕЛИЯ СВЯТ ,КОЙТО БЕШЕ ПОДЛО ПОДВЕДЕН!!!!
    С КАКВИ ОЧИ ГЛЕДАНЕ СЕГА СВЕТА,ПОДЛЕЦИ,ЧОВЕКОРЕСТЪПНИЦИ????
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Меркел

    4 0 Отговор
    С признанието за фалшивите Мински споразумения доказа
    че Укр и НАТО са се готвили 8 г за война . Нарекоха предложенита за мир
    и неутралитет ултиматум . Много добре са знаели че никой не би търпял
    Такети на НАТО до границите си .
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания