Множество сигнали за бомби са подадени в Скопие и в един от главните градове на Република Северна Македония тази сутрин, съобщава БНТ.

Заплахи за поставено взривно устройство са получени на имейл адресите на десет училища в столицата и пет в Битоля. Такава информация са получили още Футболната федерация на Македония, два хотела, мол, спортна зала и международното летище в Скопие.

Всички пътници, минувачи и целият персонал на летището са евакуирани, а специализирани части на МВР извършват оглед на съоръженията на аерогарата. Към момента полетите не са отменени, но е спряно движението, докато не бъде сигурно, че е безопасно да продължи дейността на летището.

Сградите и институциите, които са получили сигнали за бомби, са евакуирани, включително ученици, учители, персонал.

В един от хотелите, който е получил заплаха за поставено взривно устройство, е трябвало да се състои годишна конференция на Търговската камара на РСМ, но е отменена. На срещата в "Александър Палас" бе планирано да говори и премиерът Димитър Ковачевски, а сред участниците в нея са министрите на икономиката и на финансите.

Това е първият случай на сигнал за бомба на събитие, на което трябва да присъстват политици. Предприети са мерки за изясняване на случаите.

Рекордните 49 сигнала за бомби са регистрирани вчера в Северна Македония, които след проверка, полицията е посочила, че са фалшиви.