16 Декември, 2022 23:40 830 2

Салвини разкритикува "неоснователните" критики срещу бюджета

  • италия-
  • матео салвини-
  • стачка

Стачката предизвиква безредици в много от големите градове, тъй като засегна най-вече железопътния и местния обществен транспорт

Салвини разкритикува "неоснователните" критики срещу бюджета - 1
Снимка: АНСА

Министърът на транспорта на Италия Матео Салвини разкритикува всеобщата стачка, инициирана от синдикатите "Всеобща италианска конфедерация на труда" (CGIL) и "Италиански съюз на труда" (UIL) в 11 италиански региона в знак на протест срещу проектобюджета на правителството за 2023 г.

Стачката предизвиква безредици в много от големите градове, тъй като засегна най-вече железопътния и местния обществен транспорт.

От CGIL и UIL заявиха, че законопроектът не предвижда достатъчно мерки в помощ на работниците с кризата в поскъпващата издръжка на живота.

Обаче правителството на Джорджа Мелони заяви, че това е най-доброто, което може да направи за толкова кратък период от време.

Някои от големите италиански синдикати не се присъединиха към стачката. "Благодаря на здравия разум на профсъюзите "Италианска конфедерация на трудовите синдикати" (CISL) и "Всеобщ съюз на труда" (UGL), както и на техните членове", каза Салвини.

"Като не подкрепят една безпочвена, идеологическа стачка срещу правителството, те не усложняват деня на милиони работници и работнички. Проблемите се решават с диалог, а не с идеологически сблъсъци."

Източник: БТА


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 джорджия с големите пъпеши

    4 1 Отговор
    тоя салвини не им ли беше предния еквивалент на просто кирото?

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: