Last news in Fakti

23 Декември, 2022 12:34 2 328 15

Обвиниха "Gucci" в пропаганда на педофилия

  • италия-
  • марка-
  • гучи-
  • хари стайлс-
  • педофилия-
  • пропаганда-
  • реклама

Причината е рекламна кампания за колекцията HA HA HA с музиканта Хари Стайлс

Обвиниха "Gucci" в пропаганда на педофилия - 1
Източник: Shutterstock

Италианската модна къща "Гучи" бе обвинена в насърчаване на педофилия, съобщи БГНЕС.

Причината е рекламна кампания за колекцията HA HA HA с музиканта Хари Стайлс, в която той е облечен в тениска с изображение на розово плюшено мече и позира до детски матрак.

Потребитеите не харесаха използването на детски атрибути в рекламата за възрастни: те видяха неприлични намеци във факта, че „възрастен мъж“ позира до детски матрак. „Защо възрастния мъж Хари Стайлс позира с бебешки матрак и розова тениска с плюшено мече в реклама на "Гучи"? В новата рекламна кампания на "Гучи" Хари Стайлс се появява с тениска с плюшено мече и бебешки матрак. Какво може да означава това?" — написа потребителят @DVATW.

Наследничката на модната къща - Александра Зарини, която е и основателка на фондация, посветена на борбата срещу сексуалното насилие над деца, взе думата за рекламната кампания. „Защо да създаваме съдържание с бебешки матрак и възрастен мъж?", написа тя в социалните мрежи. „Загрижена съм за тази обща идеология, която "Kering" излъчва чрез своите марки." Потребителите на социалните медии също обърнаха внимание на факта, че Гучи и Баленсиага принадлежат на една и съща компания - "Kering". От модната къща все още не са коментирали критиките, Хари Стайлс също не е говорил за това.

Преди това скандалът избухна около рекламната кампания на марката "Баленсиага", в която деца позираха с аксесоари в оспорван стил. Освен това снимките показват съдебен документ, оправдаващ детската порнография. След критиките към марката се появиха слухове, че Демна Гвасалия ще напусне модната къща, но това не се случи. Самият дизайнер лично се извини за рекламната кампания.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 8766

    32 2 Отговор
    Фон дер Лайянен няма да позволи в ЕС да се застрашават правата на педофилите. Ако е за бял мъж с влечение към жени-да, но за гей, пед и др.п.-НЕ!
  • 2 Овертон

    22 1 Отговор
    А дали дърти пефофили от Kering не отварят прозореца на Овертон?
    Така се почва!
  • 3 орцето

    20 1 Отговор
    Циганията е тотална , простотията е повсеместна ,а педофилията е същността на католицизма икредото на проповедниците !!! Какво имам против католицизма ???!!! Ами против съм !!! Не може да рекетираш хората от както съществува тази религия и да се налагаш със смърт , клади тотално , да тормозиш хората със забрани , да признаваш природни дадености/космоса и вселената / , но при условие , че има извънземен живот , то тези извънземни да дъдат покатоличани !!! А този нещзстник папата да си гледа педофилите , хомо-тата и всички извращения , а не да се бърка в мръсната ПОЛИТИКА на юдеите от ФАЩ!!!

    Коментиран от #13

  • 4 Соваж бейби

    14 0 Отговор
    Модата в последните 5 години ,удря дъното на вулгарно облекло !Намират се и хубави модели но..?!Не е само Гучи има си други екстремни и луди модели ,звездите вече излизат по бельо всичко прозира само с воал за перде ?Или изобщо без горница Schiaparelli недоумявам как е възможно и да се хареса ,и да се облече ,често се чудя кой е по вменяем дизайнера или клиента ?И как всички модни критици си мълчат ,одобрява се и се дава награда за нещо си като принос ,гениално ?? Дори и модата за младите момичета прет а порте в магазини като HM,Зара....която се копира веднага само се маха лого или някой детайл ...обикновенните хора ,после били нападнати ,насилени ?с вид на магистралка...
  • 5 Пешо

    14 0 Отговор
    Е къде са подлогите на Фащ и ЕС ?!Щастие е да си купуват от тези фирми и да участват в парадите , като приобщени джен.дъри. Паричките да заминават за Зелко наци наркоман. Страхотно бъдеще за Евро джен! Подкрепяйте още тези , които искат и ви натискат да спят с децата ви , а вие безпомощно да гледате от страни.

    Коментиран от #8

  • 6 Аршлох

    13 1 Отговор
    Са та ни зъм в настъпление.А пък вие го разбирайте както си поискате
  • 7 Жорето

    10 4 Отговор
    Докато разграбват пари покрай войната в Укрия, трябва да се отвлича вниманието на плебса. Не ни гледайте какво правим , а си пазете децата. Създаваш а морален проблем , а те си въртят тяхната далавера. Спрете им бизнеса на такива и им приберете авоарите. Малко 2-3 години в панделата и ще се оправят нещата.Но явно в ЕП са любители на педо..илията .Орбан обяви за разпускане на ЕП и подмяна на тези корумпи.рани фигури не наяли се от лакомия.
  • 8 куку

    5 2 Отговор

    До коментар #5 от "Пешо":

    Путин е виновен..Иска да развали европа и дал пари на Гучи за да направи тази сесия..
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 123

    6 2 Отговор
    Запада е пълен с леви резби, викат мигрантите, да ги помпят отзад.
  • 13 баба гуси

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "орцето":

    те вика в из изповедалнята
  • 14 Берия

    1 4 Отговор
    русомилчета всички ще ви ...повозя
  • 15 тиквенсониада

    0 0 Отговор
    А в България хората обвиняват една група хора , наречени ШАЙКАТА ГЕРБ , в Бойкофилия !
Новини по държави: