Last news in Fakti

25 Декември, 2022 10:15 659 1

Мъск отрече "Туитър" да е премахнал от приложението мерките за предотвратяване на самоубийства

  • сащ-
  • туитър-
  • илон мъск

"Туитър не предотвратява самоубийства", поясни 51-годишният милиардер Илон Мъск

Мъск отрече "Туитър" да е премахнал от приложението мерките за предотвратяване на самоубийства - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Илон Мъск отхвърли твърденията, че "Туитър" е премахнал от приложението мерките за предотвратяване на самоубийства, след като беше публикувана информация, че някои функции за безопасност вече не са активни в платформата, предаде ДПА.

"Всъщност съобщенията все още се виждат. Това е фалшива новина", заяви Мъск снощи в отговор на публикация, съдържаща информацията, която междувременно беше изтрита. "Туитър не предотвратява самоубийства", добави 51-годишният милиардер.

Агенция Ройтерс съобщи по-рано тази седмица за предполагаемото изчезване на хаштага #ИмаПомощ (#ThereIsHelp). Позовавайки се на два анонимни източника, агенцията съобщи, че Мъск е наредил премахването на функциите, които предоставят информация за контакт с организации, оказващи подкрепа, след като засекат, че потребител въвежда в търсачката на приложението въпроси, свързани с редица теми, включително самоубийство и психично здраве, както и сексуална експлоатация, ваксини, ХИВ и други.

Мъск отрече
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Статията беше публикувана в петък и отзвукът беше бърз, като организацията "Ейдс юнайтед" (Aids United) заяви, че страницата, към която препраща функцията в "Туитър", е привличала по около 70 преглеждания дневно до 18 декември. От тогава до сега тя е събрала общо 14 преглеждания.

Ръководителката на отдел "Доверие и безопасност" на "Туитър" Ела Ъруин по-късно потвърди, че функцията е изключена, като обясни, че инженерите са я поправяли и преработвали. "Тя просто беше временно премахната, докато направим това", заяви Ъруин пред Ройтерс и добави, че очаква функцията бъде възстановена следващата седмица.

Късно снощи търсенето на съдържание, свързано със самонараняване и подобни постове предизвикваше появяването на банер с информация за горещи телефонни линии за предотвратяване на самоубийства и други подобни организации, отбелязва ДПА.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Олег Петросян

    0 1 Отговор
    Само РФ щени спаси от кризата