27 Декември, 2022 18:15 716 1

15 загинали при наводнения на Филипините

  • филипини-
  • удавяне-
  • загинали-
  • наводнения-
  • бедствие

"Повечето от смъртните случаи са удавяния, които се дължат на наводненията"

15 загинали при наводнения на Филипините - 1
Източник: БГНЕС

Наводненията и поройните валежи, които засегнаха голям брой райони на Филипините по Коледа, отнеха живота на 15 души, съобщи днес филипинската служба за справяне с бедствени ситуации, цитирана от ДПА.

"Повечето от смъртните случаи са удавяния, които се дължат на наводненията", заяви Диего Мариано, представител на службата, цитира dnes.bg.

Осем от смъртните случаи са регистрирани в южните провинции Източен Мисамис, Западен Мисамис и Замбоанга дел сур. Петима души са загинали в източните провинции Камаринес сур, Катандуанес и Северен Самар.

Двама рибари се удавиха, след като лодката им потъна на Коледа край бреговете на провинция Южен Лейте, съобщи бреговата охрана.

Над 166 хиляди души в десетина филипински провинции са били засегнати от пороите и наводненията, като 45 337 от тях са били принудени да напуснат домовете си и да се подслонят в евакуационни центрове.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ........

    0 0 Отговор
    Занимават се с вуду...