Last news in Fakti

3 Януари, 2023 13:20 788 1

Пакистан с нови мерки за пестене на енергия

  • пакистан-
  • мерки-
  • енергия-
  • пестене-
  • цени

Правителството разпореди всички пазари и молове да затварят врати в 20:30 ч.

Пакистан с нови мерки за пестене на енергия - 1
Източник: БГНЕС

Пакистанското правителство разпореди всички пазари и молове да затварят врати в 20:30 ч. като част от по-широките мерки за пестене на енергия, предаде Ройтерс. Азиатската страна е изправена пред дълбока икономическа криза, посочва агенцията.

Валутните резерви на страната едва покриват месечните разходи за вноса, който се формира най-вече от импорта на енергоносители, а средствата, очаквани от Международния валутен фонд, се бавят.

Министърът на отбраната, Хауая Асиф, заяви пред репортери, че мерките, одобрени от кабинета, ще спестят на страната около 62 милиарда рупии (273,4 милиона долара). Той посочи, че някои управители на пазари са поискали по-дълго работно време, но правителството е наложило своето виждане, предаде БТА.

Друга мярка предвижда сватбените тържества да приключват до 10 часа вечерта.

Асиф посочи освен това, че премиерът, Шехбаз Шариф, е разпоредил всички правителствени служби да намалят потреблението на електричество с 30 на сто, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мито

    1 0 Отговор
    Симона, не си обяснила в статията защо Пакистан е изправен пред дълбока икономическа криза. Що не кажеш нещо за китайските приятели на Пакистан дето им дават кредити на "изгодни" лихви.