Last news in Fakti

4 Януари, 2023 12:56 775 2

Япония засилва мерките за пристигащите от Китай пътници

  • япония-
  • пътници-
  • китай-
  • ковид-19-
  • ограничения-
  • мерки-
  • полети

Заяви премиерът, Фумио Кишида

Япония засилва мерките за пристигащите от Китай пътници - 1
Източник: БГНЕС

Япония ще засили от неделя своите мерки за граничен контрол срещу COVID-19 за пътници, пристигащи от Китай, каза премиерът, Фумио Кишида, в отговор на скока на инфекции, установен именно у такива посетители, предава Ройтерс.

Допълнителните мерки предвиждат наличие на отрицателен резултат от тест за коронавирус, преди пътниците да се качат на директни полети от Китай, каза Кишида в сряда, засилвайки мерките, приети на 30 декември.

Япония ще продължи да иска от авиокомпаниите да ограничат допълнителните полети от Китай, каза той на предавана по националната телевизия новогодишна пресконференция, цитира news.bg.

"Все още са в сила необходимите ограничения, тъй като предприемаме всички възможни мерки за предотвратяване на инфекции", добави Кишида.

Решението последва резултатите от тестове за COVID-19 на пътници от Китай през последните дни и подобни мерки от други страни, каза той.

Статистиката на японското министерство на здравеопазването показва, че 53 от 56 международни пътници, които са дали положителен резултат на тест за COVID-19 при пристигането си на летищата във вторник, са от Китай.

Това се сравнява с данните от понеделник, когато всичките 26 посетители с положителни резултати от теста бяха от Китай.

Повечето държави от Европейския съюз подкрепят тестването преди заминаване за пътниците от Китай, съобщи Европейската комисия във вторник.

Пекин определи като "дискриминационни" подобни ограничения, наложени също от Южна Корея и Съединените щати и други страни.

Отделно от това външното министерство на Япония каза, че директните полети от Хонг Конг и Макао ще могат да кацат и на летища, различни от Нарита и Ханеда в Токио, Кансай в Осака и Чубу в Нагоя, облекчавайки ограниченията, наредени миналата седмица.

Авиокомпаниите все още трябва да ограничават допълнителните полети от Хонконг и хазартния център Макао дори след разширяването на списъка с дестинационни летища в неделя, добави министерството.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ако

    2 0 Отговор
    не дай Боже пламне война някъде в Азия и там ще спре ковид истерията.
  • 2 иво

    1 0 Отговор
    Тоя сган наречена Америка първо започна с Китай с Covid-19 като обвини ,че източникът е Китай без да има доказателства. Същата сган е създала стотици лаборатории целият свят а в Украйна има над 30 където са и създали вируси забранени 0т ООН застрашаващи човечеството въпреки има доказателства продължават сякıщ не са те нямат нищо общо.После без да се притесняват като казват че печалбата на нефтените ,военните и на формацефтичните фирми са най-добре и най печеливши и акциите им били няколко кратно се увеличили.Първо започнаха с обвинения за Китай - човешки права нямало в Хонг Конг ( при Тръмп) после при Байдън войната в Украйна сега като ограничиха и откъснаха Европа от Русия с цел да я изолират . Но това не дoстатъчно сега вторият фронт е Китай. Това Световно зло тая сган със своята агресивност , непредсказуемост зъл и проклет няма да спре докато една от двете старани - Китай или Русия не предприеме всички рискове и да отиде до края поемайки всички даже риска от Третата Световна Война за да принуди агресора престъпник?-- или ще изчезне като държава защото агресорът е безмилостен, жесток и безпощаден.
Новини по държави: