6 Януари, 2023 14:38 691 8

Косово страда от липса на лекарствени продукти

  • косово-
  • лекарства-
  • липса-
  • недостиг

Въпреки отделянето на по-голяма сума за лекарства в бюджета на Косово за 2022 г., проблемът със снабдяването с медикаменти в страната остава актуален

Косово страда от липса на лекарствени продукти - 1
Източник: Shutterstock

Въпреки отделянето на по-голяма сума за лекарства в бюджета на Косово за 2022 г., проблемът със снабдяването с медикаменти в страната остава актуален, пише вестник „Коха Диторе“. Косовският университетски и клиничен болничен комплекс (SHSKUK), който е най-важната (здравна) институция в страната, е започнал 2023 г. с липса на основни лекарства, информира изданието.

Много граждани са се обърнали към „Коха Диторе“ с оплаквания за липса на голяма част от лекарствените продукти в различните клиники от болничния комплекс. Петнайсет от медикаментите за лечение на рак не могат да бъдат открити, а липсата на лекарства в последните две седмици е голяма, отбелязва изданието, предаде БТА.

Само за списъка от жизненонеобходими медикаменти в Косово са били предвидени 30 милиона евро, но през цялата година е имало липса на лекарствени продукти, допълва вестникът.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Корги

    2 1 Отговор
    Ми САЩ да си ги снабдяват. Нали искаха да бъдат самостоятелна държава. Както е актив това да си сателит на САЩ на Балканите, така си има и определени пасиви цялото това удоволствие. Поемаш ги и толкова. Поемаш отговорност и проявяваш зрялост. Не мрънкаш по медиите като оскубана девственица.

    Коментиран от #7

  • 4 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 0 Отговор
    Що не проверите как и през кои страни изнесоха ,живото-подържащи лекарства от бг,за масква.......Гледам и фандъкова не я питате.....Ако се молите за сняг.........трудно.....Трябва някакво ,голо вещерско хоро да друснете на мегдана в едно с фандъчка и фирмите и за снежинки.......надали и тогава ще има,но все пак...може да пробвате...
  • 5 Мафия ни управлява

    3 0 Отговор
    И в България търговията с лекарства е изнудване и рекет с болните хора ! А липсата на много видове лекарства не мога да си обясня !?
  • 6 пешо

    1 0 Отговор
    що не пишете и за България , лекарства няма
  • 7 Тъпи платени тролчета

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Корги":

    Турция кой ги снабдява. И се замисли върху "СНАБДЯВА"
  • 8 Това,от снимката

    0 0 Отговор
    са хапчетата за рузки мерак.Лапаш и си рус!😂