12 Януари, 2023 07:15 1 340 13

САЩ: Китай едва ли ще нахлуе в Тайван

  • китай-
  • тайван-
  • инвазия-
  • сащ-
  • отбрана

Заяви министърът на отбраната на САЩ

САЩ: Китай едва ли ще нахлуе в Тайван - 1
Източник: БГНЕС

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин се съмнява сериозно, че засилената китайска военна активност в района на Тайванския проток е признак за неизбежно нахлуване на острова от страна на Пекин, предаде Ройтерс.

"Наистина сме свидетели на повишена активност на китайската авиация над Тайванския проток. Свидетели сме и на повишена активност на китайските военноморски сили около Тайван", каза Остин на обща пресконференция с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън и японските им колеги.

"Но дали това означава, че инвазията е неизбежна? Честно казано, сериозно се съмнявам", заяви шефът на Пентагона, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Според мен

    21 1 Отговор
    ще "нахлуе", когато му дойде времето,както обичаше да казва Горския.Чака Щатите да отслабне до необходимата степен и да рипне като дракон.Китай непрекъснато увеличава бойната си мощ и военните му заводи работят нон-сноп,по 24 часа в денонощието,както правят и всички по света към момента..
  • 2 БСП за България и Радев

    19 1 Отговор
    Да няма изненадани. Китай има силата да отнесе Тайван като куцо пиле домат за 3 дена

    Коментиран от #5

  • 3 Механик

    20 1 Отговор
    "САЩ: Китай едва ли ще нахлуе в Тайван" ,но ние (САЩ) правим всичко необходимо да подпалим и там некоя войница. Зер, ние без кръвта и страданието на хората няма да доживеем и догодина. Ама много ни е страх от дракона, че да не би да ни налазят бълхите му. Да не говорим, ако недай боже вземе та се събуди и той самият.
    п.п.
    Само погледнете как изглежда военния министър на САЩ! Красавец! Да отапеш от него, направо.
  • 4 Китаеца

    18 1 Отговор
    Ами краварите да продължават да ръчкат в Тайван, и нахлуванвто ще е скоро
  • 5 Механик

    18 1 Отговор

    До коментар #2 от "БСП за България и Радев":

    Три дни ще са само в случай, че китайците решат да пазят населението на Тайван. При една мащабна война, Тайван потъва одма.
  • 6 Китай си е в къщи

    10 0 Отговор
    ще си нахлува където иска.
  • 7 Майк Алън Патън

    15 0 Отговор
    Важното е , че ВИЕ от САЩ нахлухте в Ирак , Афганистан , Виетнам , Сирия , Либия и показахте какво и как можете да рушите и избивате , нали ?
  • 8 Ричард Естес

    17 0 Отговор
    Вижте какви са превратностите на съдбата ! На този човек Остин , прародителите му са били доведени оковани роби в Америка. Бити и експлоатирани стотици години. И после отрочето им се трансформира в борец за СВОБОДА и СПРАВЕДЛИВОСТ , но на други народи по света ! Ха сега де ! Да благодари или не на поробителите си -белите ?
  • 9 Госあ

    2 0 Отговор
    “Но дали това означава, че инвазията е неизбежна? Честно казано, сериозно се съмнявам" наглеци.
  • 10 Мдаа

    4 0 Отговор
    Сега е момента да ударим Македония,Сърбия-Косово,Китай-Тайван.Германия-Полша и Франция заради взетите и през ПСВ територий.
  • 11 куку

    4 0 Отговор
    Китай ..заспала работа..Тук пишещи русофоби все плашат гаргите..как поднебесна щяла да погълне Русия..ще погълне ама друг път. В момента Русия показва как се действа..бързо и решително..да, не всичко върви по-план, но накрая всичко ще бъде изпълнено и никой не се съмнява в това ,дори и последни идиоти от сащ са сигурни за изхода на тази касапнициа започнала още през 2014ж. точно по техния план..СКОРО всичко приключи и последния украинец..от бункера ще го ритат и никой няма да иска да го прибере..дори да му дадат и дървен нобел..за мир..
  • 12 АУДИ

    6 0 Отговор
    По международното право таиван е част от Китай,та как да нахлуят в собствената си територия?По скоро Тайван би трябвало да се разглеждат като сепаратисти, поне по закон
  • 13 Симо

    0 0 Отговор
    Хората са професионални провокатори! Някой път познават, че противника блъфира, друг път не. Естествено те печелят и в двата случая, докато действията не се развият на тяхна територия. А това неминуемо един ден ще стане.