Last news in Fakti

17 Януари, 2023 07:28 1 091 10

СЗО предупреди Китай да следи високата смъртност от COVID-19

  • сзо-
  • китай-
  • смъртност-
  • мерки

За да придобие по-пълна представа за последиците от увеличаването на броя на заразените

СЗО предупреди Китай да следи високата смъртност от COVID-19 - 1
Източник: БГНЕС

Световната здравна организация (СЗО) заяви, че е препоръчала на Китай да наблюдава високата смъртност от ковид, за да придобие по-пълна представа за последиците от увеличаването на броя на заразените, предаде Ройтерс.

Китай каза в събота, че близо 60 000 души с ковид са починали в болница, след като страната се отказа миналия месец от политиката на "нула ковид". Това е рязък ръст в сравнение с данните, съобщени от китайските власти, преди да си навлекат международни критики, че не дават достатъчно информация.

"СЗО препоръчва наблюдение на високата смъртност, което би ни позволило да придобием по-цялостна представа за въздействието влиянието на КОВИД-19", казаха от здравната агенция на ООН за Ройтерс. В изявлението се подчертава, че "това е особено важно в периоди на рязко увеличение на случаите, когато здравната система е в затруднено положение", съобщи БТА.

СЗО уточни, че няма определена нова среща с китайски длъжностни лица, след като през уикенда генералният директор на организацията Тедрос Аданом Гебрейесус разговаря с директора на китайската Национална здравна комисия Ма Сяовей. В същото време тя обеща да продължи да работи с Китай и да му помага и да го съветва.

След като разкритикува Пекин, че не е бил откровен за мащабите на епидемичната вълна, СЗО каза в събота, че китайските власти са ѝ предоставили информация за смъртните случаи в болниците и за извънболничната медицинска помощ, което ѝ е позволило да разбере по-добре ситуацията, отбелязва Ройтерс.

Лорънс Гостин, преподавател в Джорджтаунския университет във Вашингтон, който следи отблизо Световната здравна организация, коментира, че решението на Китай да даде повече данни се дължи на "подтикване от страна на СЗО". Той приветства предоставянето на по-точни данни за смъртните случаи, но подчерта, че би било още по-важно вариантите на коронавируса, разпространяващи се в Китай, да бъдат проучени напълно. "Това е наистина големият повод за глобално безпокойство", каза Гостин.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    15 0 Отговор
    По-добре е СЗО да си траят, те част от проблема.
  • 2 Хаха

    17 0 Отговор
    СЗО - Световната заразна организация.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Банго Мюмюн Алибегов

    12 0 Отговор
    Е как така бе нали сичкото джигитаец вахинирано по 5 пъти и затворено беше всичко???
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 некойси

    8 0 Отговор
    Едва ли СЗО имат юрисдикция в Китай.
    Нещо повече ... смятам, че влиянието на такива зловредни организации е силно ограничено там.
  • 8 Селянин

    10 0 Отговор
    СЗО да сподели защо се е увеличила общата смъртност в Англия и Австрия с 10% през 2022 (когато всички там вече бяха ваксинирани), сравнено със осреднената през предходните 5 години, в две от които беше големият мор от Ковид?

    Коментиран от #10

  • 9 Внезапна смърт

    3 0 Отговор
    Оня с дебелите лилави джуки няма ли да каже нещо по повод вчерашното изявление на Файзер, че "май" ваксинираните тайничко умирали от съсиреци на кръвта, "май" нещо наподобяващо инсулт или инфаркт????!
    Антъни Фаучи къде го скрихте?!!!
  • 10 Селинджър

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Селянин":

    Не е с 10%, а близо 30% е увеличена смъртността!
    Справка: сп. "Вохенблик"
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания