Last news in Fakti

24 Януари, 2023 10:46 1 115 4

Предупреждение за високо замърсяване на въздуха в Лондон

  • великобритания-
  • лондон-
  • въздух-
  • замърсяване-
  • проблем

Кметът на града отправи призив към лондончани да бъдат внимателни и да дадат своя принос за справяне с проблема

Предупреждение за високо замърсяване на въздуха в Лондон - 1
Източник: Shutterstock

Кметът на Лондон Садик Хан издаде предупреждение за високо замърсяване на въздуха в британската столица днес и отправи призив към лондончани да бъдат внимателни и да дадат своя принос за справяне с проблема.

Британската столица изпитва големи проблеми със замърсяването на въздуха от събота насам заради продължаващите студени и мъгливи условия и нетипичен застой на въздушните маси, което води до слабо разпръсване на вредните емисии от превозните средства.

Предупрежденията ще бъдат видни днес навсякъде в транспортната мрежа. Училищата и местните органи на властта бяха уведомени за ситуацията.

Садик Хан каза, че прави всичко по силите му, за да се справи с токсичния въздух.

"Следвайки последната прогноза на Имперския колеж, в Лондон, издавам висока тревога за замърсяване на въздуха. Призовавам лондончани да се грижат един за друг като изберат да ходят пеша, да карат колело или да ползват обществен транспорт, където е възможно, да избягват ненужни пътувания с автомобили, да спират работата на двигателя на празен ход и да не горят градински отпадъци, защото всичко това допринася за високите нива на замърсяване на въздуха“, се казва в декларация на кмета, разпространена от Би Би Си.

Хан е голям привърженик на идеята за създаване на зона с ултраниски вредни емисии в Лондон. На специално проведени консултации на 25 ноември бе решено, че от август тази зона ще обхваща всички лондонски квартали, предаде БНР.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кавали

    6 0 Отговор
    Няма да спрат с този цирк.
  • 2 Алооооооо

    5 0 Отговор
    Абе тия да не горят вече гуми

    Коментиран от #3

  • 3 Аз бре

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Алооооооо":

    Мне, нямат си еко категории за колите .
    Като стане както при нас - шса оправят !
  • 4 иво

    1 0 Отговор
    Прилича по -скоро на някой Индийски град отколкото на Лондон. Когато започнат да отопляват домовете си с въглища ( заради скъпият природен газ ) тогава ще стане още по интересно.
Новини по държави: