Last news in Fakti

25 Януари, 2023 08:12 1 537 28

Андрей Ковачев: Македонците не желаят да променят своята идеология и искат така да влязат в ЕС

  • андрей ковачев-
  • македонци-
  • идеология-
  • промяна-
  • ес

Изказването на Пендаровски е много лошо, защото дава аргументите на тези, които искат да извършват нападения и говор на омраза срещу тези, които открито заявяват своята българска идентичност граждани на Република Северна Македония, коментира евродепутатът

Андрей Ковачев: Македонците не желаят да променят своята идеология и искат така да влязат в ЕС - 1
Снимка: БНТ

"Изявлението на македонския президент повтаря тезите на РСМ от много години, че е обида срещу македонската идентичност и македонския народ, ако кажеш неща, които са свързани с обективния прочит на историята - например ако кажеш, че Гоце Делчев е българин, роден в българско семейство. Изказването на Пендаровски е много лошо, защото дава аргументите на тези, които искат да извършват нападения и говор на омраза срещу тези, които открито заявяващите своята българска идентичност граждани на Република Северна Македония. Би трябвало да намери начин да го поправи", заяви в "Денят започва" евродепутатът Андрей Ковачев.
Според Ковачев този акт има много по-широк смисъл и не е насочено към определени хора.

"Това е доказателство, че македонците не желаят да променят своята идеология и искат така да влязат в Европейския съюз. България не може да си затвори очите, че млади поколения са образовани с тази нагласа срещу България и как младите европейски поколения ще живеят заедно, ако се мразят", допълни Андрей Ковачев.
Андрей Ковачев окачестви побоя над Христиан Пендиков в Охрид като отвратителен инцидент.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ааа...

    23 3 Отговор
    А вие за какво сте там ?! Да правите теманета на германците ли !
  • 2 Псевдоним

    5 2 Отговор
    Ако подобно изказване на Ковачев струва месечната му заплата, трябва и тук на коментиращите да превеждат по толкова.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ЮПИТЕР

    11 1 Отговор
    ВЕТО за РСМ
  • 5 Аве

    7 1 Отговор
    прав им път на северно корейците балкански в ЕС!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 SDEЧЕВ

    8 1 Отговор
    СКЪПИ ЕВРО ДЕПУТАТИ,МОЛЯ ОФИЦИАЛНО ДА ВХОДИРАТЕ ИСКАНЕ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ КОИТО ИМАТ И ГРАЖДАНСТВО ОТ РСМ,Т.Е. ИМАТ ДВОЙНО ГРАЖДАНСТВО ДА БЪДАТ ОФИЦИАЛНО ЗАПИСАНИ В ДОКУМЕНТ С КОЙТО РСМ ПРИЗНАВА ,ЧЕ ТОЧНАТА БРОЙКА ХОРА СА БЪЛГАРИ И ЖИВЕЯТ В РСМ. ПОСЛЕ ПОСЛЕ ВСИЧКО ОСТАНАЛО. ПРЕД ЦИФРИТЕ И БОГОВЕТЕ МЪЛЧАТ.

    Коментиран от #12, #16, #17

  • 8 Чико

    13 2 Отговор
    Европейския съюз е безполезен когато трябва ни защити, а къде е главния виновник Боко?!
  • 9 Чавдар войвода

    16 3 Отговор
    Измислената, смешна и бутафорна "държава" е изчадие на коминтерна, но Югославия и Съветският съюз отдавна не съществуват. Зомбирани, промити мозъци. Кресливи и злобни, руско-сръбски мекерета. Фалшификатори и крадци на история, език и култура. БЮРМаджии-безродници.

    Коментиран от #14

  • 10 комунистче

    14 2 Отговор
    открихте топлата вода, ми че те открито си го казват това отдавна, по техните ТВ студиа, с други думи не ни смятат за нищо, и искат да влязат в ЕС през главата ни, ето Урсула им даде знак че могат да го направят, като им призна през задния вход езика, подписа договор за ФРОНТЕКС, що това никой не го коментира, нещо повече, казват че веднъж да станат членове на ЕС, още по сериозно ще работят против нас, всичко отдавна се знае, само политиците в БГ се правят че нищо не знаят и нищо не са разбрали
  • 11 Дали няма да минат метър?

    5 0 Отговор
    Историята познава и други подобни случаи.След ПСВ и последвалите диктати-Версай,Се Жермен,Трианон,Ньой,турците не ми аха ли метър на Севър?Всъщност тогава мустафата Кемал не се подчинил и на Лозана минаха метър с обещание за кюрдска държава.Има ли я?(Да не говорим,че във времето от Север до Лозана колко още десетки и стотици хиляди християни са избити).Не са ли минали метър?
  • 12 SDEЧЕВ

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "SDEЧЕВ":

    ПОД БЪЛГАРИ РАЗБИРАМ С БЪЛГАРСКО ГРАЖДАНСТВО
  • 13 Иван Дочев

    12 1 Отговор
    Изказването на Ковачев е лицемерно. Неговият началник от СИК вдигна ветото срещу Македония, а подчинената деса Атанасова дори продължава да се хвали с това - така ГЕРБ били дали своя принос!!! За да закопаят България, да, затова имат принос.
  • 14 С техните камъни, по техните глави

    7 3 Отговор

    До коментар #9 от "Чавдар войвода":

    Точно така! Ей сега както русаците направиха македонци от българите,сега по същия начин американците им разказаха играта в Украйна!!! Отгледаха едно поколение русомразци и така ще си остане! Както македонците са промити завинаги,така украинците никога няма да бъдат руснаци ! Хак да им е !
  • 15 редферд

    6 2 Отговор
    Как като се избират такива прости празнодумци като тази калинка на ГЕРБ, как да се оправи България? Два 2 мандата тоя взема 10-15 хиляди евро заплата на месец и друго не си спомням да е направил за България. Как гласувате за такива ГЕРБ некадърници?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 SDEЧЕВ

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "SDEЧЕВ":

    162 000 БЪЛГАРИ С БЪЛГАРСКИ ПАСПОРТИ ЖИВЕЯТ В РСМ ,ПРАВИТЕЛСТВОТО НА РСМ ОФИЦИАЛНО ДА ВПИШЕ ТОЗИ ФАКТ В ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ДА ИМАТ ДОСТЪП ДО ЗАПОЧВАНЕ НА ПРОЦЕДУРА ЗА ЧЛЕНСТВО В ЕС. ПАМЕТНИК НА ЦАР БОРИС 3 В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ СПЕШНО.
  • 18 Този

    7 0 Отговор
    Инцидент е когато се спънеш и паднеш... Да те пребият зверски заради личните ти убеждения е зверство извършено от болни промити мозъци...
  • 19 Перо

    6 2 Отговор
    Андрей Ковачев да не се изявява в БГ медиите или във Фейсбук, като Радев, а да информира структурите в ЕС и да иска осъждане на дискриминацията и македонизма над коренното българско население! Какви са тия глупости на Османи, че коренното, българско население в РСМ сега се интегрирало в обществото и създавало местни клубове и че българските политици и граждани били виновни за провокиране и създаване на езика на омразата! Македонизмът е държавна политика на цялата малцинствена,номенклатурна, титова общност във всички власти на РСМ, което показва, че нямат никаква готовност за преговори за присъединяване към ЕС и трябва да бъдат спрени!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 филип немтур

    4 1 Отговор
    Всеки сам определя националността си . Нима циганите Пею Яворов , Захари Стоянов , проф. Александър Чирков , Иван Костов , черкезинът Стефан Стамболов , турчинът д-р Ахмет Доган , гръкът Кимон Георгиев , арменецът Кеворк Кеворкян , евреите Соломон Паси , Лорер и шопо Бойко Борисов не са ВЕЛИКИ БЪЛГАРИ ? Националността не е генетична категория , а е самоопределение , хиперболизирано национално самочувствие за принадлежност към етнос , нация , народ , държава !

    Коментиран от #25

  • 22 невий

    3 0 Отговор
    Защо макетата да се отказват от идеологията си, нашите “партньори и съюзници“ гледат с умиление на тях , пазят ги солидарно от България да не нарушава тяхното право на “самоопределение“ като македонци, като че ли са в Холивуд и ще си избират роля във филм ...тази роля не ми харесва, искам главната роля . Даже 5 бълг. партии в парламента махнаха великодушно с ръка и ги пуснаха като антични македонци , но с бълг. история да влизат в ЕС , само и само мир да има за да си въртят схемите за източване на държавните пари .... и оставиха на бълг. поколения бомба със закъснител, българска Украйна .
  • 23 Зевзека

    1 1 Отговор
    Не. Вето!
  • 24 далекоглед

    2 0 Отговор
    Ще влязат след 30години когато се сменят 2 поколения които не са родени в Югославия и ще са ,абравили това което им приказват както се случи у нас.После може да се чувстват граждани на света като нашите безродници
  • 25 джамбазки

    1 4 Отговор

    До коментар #21 от "филип немтур":

    За Ганю всеки роден в България е българин и точка .Всички македонци са българи и точка .На Балканския полуостров всички са българи който са загубили народността си и са станали - гърци , турци , сърби , румънци , албанци , македонци , арменци , роми , татари , черкези , власи , куцовласи , каракачани , цуцумани , кардараши до един потомци на Авитохола пристигнали с катуна на хан Аспарух от Индия !

    Коментиран от #26

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 лечение

    0 0 Отговор
    Чacт oт хoрaтa тaм, иcкaт пaк дa ce върнe Югocлaвия…………
    Тoвa пoтвърждaвa, чe……aвтoритeтнa и прocпeрирaщa Бългaрия,щe върнe мaкeдoнцитe към иcтинaтa , e вeрният път. Другoтo e връщaнe към 50 гoдишнитe бeзплoдни уcилия нa Бългaрия. Нe иcкaм дa пoвярвaм, чe тoвa ce прaви мoжe би cъзнaтeлнo с разните му договорки за авиолинии .
Новини по държави: