Last news in Fakti

27 Януари, 2023 14:18 1 936 20

Спасовски: Категорично няма да допуснем унижение на македонския народ и държава

  • рсм-
  • държава-
  • северна македония-
  • гоце делчев-
  • честване-
  • спасовски-
  • българия

"Няма да позволим някой да дойде в дома ни, за да ни унижи."

Спасовски: Категорично няма да допуснем унижение на македонския народ и държава - 1
Източник: БГНЕС

"Призовавам всички за мирно, достойно отбелязване на годишнината от рождението на Гоце Делчев, а държавата, МВР и службите за сигурност работят, за да осигурят спокойно преминаване на честването", каза в интервю за предаването „Сутрешен печат“ министърът на вътрешните работи на Северна Македония Оливер Спасовски, предаде кореспондентът на БТА Маринела Величкова.

По думите му службите за сигурност работят, сформиран е и специален щаб и не е нужно да се организират блокади на пътища или нощни дежурства на гроба на Гоце Делчев, каквито призиви се разпространяват в социалните мрежи.

Македонските медии - "Слободен печат", "Плусинфо", "Инфо 24", "Нетпрес", "Вечер", телевизиите "Канал 5" и "Сител" и други сайтове разпространиха този призив "към всички родолюбци" да дойдат с камиони, трактори, автомобили и да блокират пътя край Куманово на 4 февруари, когато се очаква български граждани да тръгнат за Скопие, за да се поклонят на гроба на Гоце Делчев, цитира dnes.bg.

„Като МВР категорично няма да допуснем унижение на македонския народ и държава, поне не от някой, който идва отвън. Ние сме народ, който е гостоприемен, който умее да показва чест и уважение, но тази чест и уважение трябва да ни се връща. Няма да позволим някой да дойде в дома ни, за да ни унижи. В тази част институциите работят и събират информация”, подчерта Спасовски.

В отговор на въпрос дали евродепутатът Ангел Джамбазки ще бъде обявен за нежелан в страната и да не бъде допуснат на територията на Северна Македония, Спасовски отговори, че „не могат да бъдат разкрити и направени публични плановете в областта на сигурността“.

„Институциите ще работят сериозно на базата на всички информации, ще се включат всички сектори, които отговарят за това, за да можем в крайна сметка да постигнем целта - обществения мир, стабилност и сигурност за нашите граждани и държава. Убеден съм и в македонските граждани, всеки от нас иска отбелязване на този ден и ще го направим”, каза Спасовски.

Отбелязването на годишнината от рождението на Гоце Делчев беше обявено за събитие с висок риск за сигурността по време на Съвета да сигурност, който президентът на страната Стево Пендаровски свика в понеделник.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АБВ

    31 3 Отговор
    Да ви еб.... Македонците залупени

    Коментиран от #17

  • 2 Отвратен

    28 2 Отговор
    Албанците Ви уважават и сутрин и вечер ! ОтВътре !
  • 3 1152455

    28 1 Отговор
    да призовем всички Българи да си върнат всичко крадено от тия югославски зомбита!

    И С Т О Р И Я

    Е З И К

    И Д Е Н Т И Ч Н О С Т
  • 4 Оня с коня

    23 1 Отговор
    Ей , цялото човечество да произхожда от маймуните , само македонците от българите , и това не е лесно Ö))))
  • 5 Копипасте

    26 2 Отговор
    Те гърците вече ги унижиха, но явно не им е достатъчно! Тя болката е за кратко, споменът за болката обаче е до живот!
  • 6 Българин

    23 1 Отговор
    Празнувайте го с шиптърите, умници.
  • 7 И ние сме гостоприемни

    15 2 Отговор
    само се оглеждам за автомобил с маке регистрация.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Прекаляват

    19 1 Отговор
    Значи за тях" родолюбно" е да бъде унижаван един български патриот и революционер родом от географска Македония, македонския българин Георги Делчев ,да сменят произхода му за да имат" идентичност".Е моля ви това е геноцид.Какви чувства,да приемем фалшификацията ли?Страх от разкриване,а не унижение.Трябва да има делегация от ЕП, с евродепурати от други дуржави,вкл.Верхой ,да ви види как се унижават македонските българи с исторически фалшификации!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 севернаненамквоси

    3 0 Отговор
    Ко каза, ко? 🤣
  • 12 Сами се унижават

    15 2 Отговор
    Държат се като прости сопаджии,но имат претенции за история и култура??!!
  • 13 Алооо

    12 1 Отговор
    Вие сте едни Сръбски подлоги...
  • 14 Анонимус

    14 2 Отговор
    Абе,другарю,вие откакто се пръкнахте сте си унижени.Нямате нищо!Крадете история,крадете герои,а самите вие сте измислени.Филмът ви е измислен.Вие сте нищо,сичко що е маке,се е л@йно!
  • 15 Перо

    8 0 Отговор
    “Макетста ще взимат мерки за сигурност, против честването на българина от българи! Въпросният УДБаш и вътрешен министър, да беше разкрил и предал в прокуратурата терористите срещу българските културни клубове и техните служители, вместо да говори за македонизма, като “патриотизъм”, вместо като извратен национализъм, без да имат етническа нация! Нека да се опита да удари черен печат на дипломатически паспорт на ЕС! Нужно е пълно ембарго /27 г./ като гърците!
  • 16 Спаско Глупчовски

    5 0 Отговор
    „Като МВР категорично няма да допуснем унижение на македонския народ и държава, поне не от някой, който идва отвън."...Че Вие вече се унизихте сами,дотолкова,та да се страхувате от мирни хора,идващи на поклонение пред гроба на видни син на народа си!
  • 17 Ъхъ

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "АБВ":

    На кой му пука за тия глупаци!!
  • 18 Некой си

    8 0 Отговор
    Българите сме външни хора,сърбите и албанците вътрешни.В Куманово и пълно с шиптъри и сърбомани.Дядо ми навремето ,като войник са го посрещали с цветя и му са целували ръцете на него и на Българската армия ! По стечение на съдбата и аз бях в Куманово.Имаше една стара жена на 90 г.и като ме видя ,мен и останалите се разплака,че Българи са отишли там ! Внуците и искаха да си говорим на английски,щото не разбира ли езика ни !Е ,това е сръбската пропаганда ! Кой ме разбрал,разбрал !
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 КАНАС ЮВИГИ

    0 0 Отговор
    ТОЕСТ ВЪНШНИТЕ ХОРА ОТ БЪЛГАРИЯ КОЙТО ЩЕ ПОДНЕСАТ ЦВЕТЯ И ВЕНЦИ С БТ ФЛАГ НА БЪЛГАРИНА ГЕОРГИ ДЕЛЧЕВ ЩЕ ОБИДИ НАЦИЯТА ИМ Е ПРИЗНАХТЕ СИ ОТ ЕДНО НАЧАЛО СМЕ Е СПАСОВСКИ СПАСОВ СПОМНИ СИ ДУМИТЕ НА ВАНЧО И ПОЕТА ВАЗОВ
Новини по държави: