30 Януари, 2023 06:21 615 2

Френската брегова охрана спаси 83 мигранти в Ламанша

  • ламанш-
  • мигранти-
  • франция-
  • великобритания-
  • брегова охрана

Те пътували за Великобритания

Френската брегова охрана спаси 83 мигранти в Ламанша - 1
Снимка: Кралските ВМС

Осемдесет и трима мигранти на две малки лодки, пътуващи за Обединеното кралство, са били спасени в Ламанша, съобщи ДПА, цитирана от БТА.

Френската брегова охрана информира, че няколко малки лодки са се опитали да прекосят Ламанша в неделя, като две от тях са изпаднали в затруднение край бреговете на Гравелин.

В неделя сутринта бреговата охрана съобщи, че 54 души са били спасени от едната лодка, а 29 - от другата.

Те са били отведени във френското пристанище Кале, където са били посрещнати от службите за спешна помощ.

На един човек, който се е почувствал зле, е била оказана медицинска помощ, добави бреговата охрана.

Това се случва, след като министерството на отбраната на Великобритания съобщи, че 26 мигранти в малка лодка са прекосили Ламанша, за да достигнат до Обединеното кралство в събота.

По данни на британското военно министерство общият брой на мигрантите, пристигнали в Обединеното кралство след прекосяване на Ламанша досега през тази година е 991.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Геша

    2 0 Отговор
    Защо се нарича охрана, след като не охранява, а зарежда страната си с редовни порции навлеци? Докога европейските зомбирани граждани ще тъпотии този либерален терор?
  • 2 един от многото

    1 0 Отговор
    Пак грешка , грешка след грешка!
Новини по държави: