Last news in Fakti

31 Януари, 2023 03:13 705 3

Болсонаро кандидатства за американска туристическа виза

  • жаир болсонаро-
  • виза-
  • сащ-
  • бразилия

Бившият бразилски президент иска да остане в Съединените щати

Болсонаро кандидатства за американска туристическа виза - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият бразилски президент Жаир Болсонаро кандидатства за шестмесечна туристическа виза, за да може да остане в Съединените щати, съобщи днес адвокатът му Фелипе Алешандри, цитиран от Ройтерс и БТА.

Американските власти са получили молбата на Болсонаро в петък, като той ще остане на територията на САЩ, докато компетентните органи разглеждат искането му.

"Той (Болсонаро) би искал да си почине известно време, да прочисти съзнанието си и да прекара няколко месеца като турист в Съединените щати, преди да реши какво ще предприеме по-нататък", се казва в имейл на Алешандри, адресиран до Ройтерс в отговор на запитване на новинарската агенция.

Болсонаро ще прецени "дали да използва всичките шест месеца", изтъкна адвокатът.

Първата медия, която съобщи за това, че Болсонаро е поискал туристическа виза, е в. "Файненшъл таймс", отбелязва Ройтерс.

Болсонаро замина за САЩ в края на миналата година, 48 часа преди да изтече президентският му мандат. Той влезе на американска територия в качеството си на представител на бразилските власти. С изтичането на мандата му обаче бе повдигнат въпросът на какво основание той се намира в Съединените щати. Това наложи бившият президент да подаде молбата си за туристическа виза. В Бразилия срещу него върви разследване по най-малко четири наказателни производства.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    3 1 Отговор
    Ооохх,горкия, той подкрепяше Хуан Гуайдо.
  • 2 Хаха

    3 0 Отговор
    Защо не кандидатства за Руска туристическа виза 🤡
  • 3 Бгг

    4 1 Отговор
    Тоя май ще се окаже, че е работил за Америка вместо за Бразилия . Това добре се навързва с протестиращите бразилски жълтопаветници, които много го искаха.