Last news in Fakti

31 Януари, 2023 16:23 600 6

По-ниски сметки за ток в Гърция заради увеличените помощи от държавата

  • гърция-
  • ток-
  • сметки-
  • помощи-
  • държава

Гръцкият министър на енергетиката Костас Скрекас съобщи

По-ниски сметки за ток в Гърция заради увеличените помощи от държавата - 1
Източник: БГНЕС

Гръцкият министър на енергетиката Костас Скрекас съобщи, че през февруари сметките за тока ще са по-ниски заради увеличените компенсации към домакинствата и бизнеса.

Министър Скрекас съобщи, че през февруари се очакват сметките за ток да са с около 65% по-ниски заради високите помощи от държавата, предаде БНР.

Сумата за помощите е различна в зависимост от консумираната енергия, но засяга домакинствата, производствени компании и фермерите.

Правителството отпусна и 60 млн. евро за общините, за да се осигури отоплението на всички учебни заведения. Потребителите на природен газ отново плащат най-високи сметки.

По последни проучвания на общественото мнение гърците са затруднени не само от скъпия ток, но и от високите цени на хранителните стоки и данъците, които правителството отказа да намали, въпреки силния натиск от страна на опозицията.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сега няма ли някой да обвини Мишкотакиса

    4 2 Отговор
    В предизборни тарикатлъци? Ердоган прави същото и го плюят
  • 2 Сократ

    3 2 Отговор
    Ек няма ли да наложи глоби на гърците за подобна помощ? Защото България я оплющяха за помощите за бензина. Двойни стандарти. Това са евроатлантическите ценности.
  • 3 Пловдив 1912

    2 3 Отговор
    Тая държава Гърция има 500 милиарда дълг и на никой не му дреме там ...тука взеха 2-3 милиарда да подпомогнат малко бизнеса и хората и тиквун орева орталъка...Гърците взимат 13-14 пенсия , заплата и тн...може и до трилион да ги докарат, явно някъде може, другаде не...типично за Европа...
  • 4 Курд Околянов

    3 1 Отговор
    Гърция непрекъснато фалира, а гърците продължават да си живеят добре във фалитите. Ние непрекъснато стягаме коланите и без фалит, и сме винаги най-бедните.
  • 5 Обаче

    0 3 Отговор
    Ще вземат да ги извадят от еврозоната ...ха-ха-ха
  • 6 Хазули

    2 0 Отговор
    Това че българумите ближат непрекъснато бонбона за " фалираната" Гърция и не гледат че заедно с Молдова и Албания са в началото на 20 век още е много интересно от психологическа гледна точка
Новини по държави: