Last news in Fakti

1 Февруари, 2023 05:53 1 022 2

Лондон и ЕС постигат митническо споразумение за споровете около Северна Ирландия след Брекзит

  • великобритания-
  • северна ирландия-
  • брекзит-
  • европейски съюз-
  • съд

Брюксел се е съгласил на ключово важна отстъпка по отношение на Съда на Европейския съюз

Лондон и ЕС постигат митническо споразумение за споровете около Северна Ирландия след Брекзит - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Великобритания и ЕС са на път да постигнат митническо споразумение, което може да подготви почвата за слагане край на споровете около Северна Ирландия след Брекзит, пише в. "Таймс", цитиран от Ройтерс, предаде БТА.

Брюксел също се е съгласил на ключово важна отстъпка по отношение на Съда на Европейския съюз, допълва вестникът.

ЕС е приел план, според който може да се избегне нуждата от рутинни проверки при доставката на стоки за Северна Ирландия. Брюксел се е съгласил, че Съдът на Европейския съюз може да се произнася по въпроси, свързани със Северна Ирландия, само ако даден случай е препратен от съдилищата там, уточнява в. "Таймс".

Британски правителствен източник е заявил за Ройтерс, че още не е постигнато окончателно споразумение и дискусиите продължават.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Яко кляка

    3 0 Отговор
    ЕС на англетата....срамота за европейските политици....козируват на Америка,на Англия на зеления...който не си е поискал не сме им го дали
  • 2 Прилича ми

    0 2 Отговор
    на отстъпление. Отцепниците не заслужават толкова внимание и оъстъпки.
Новини по държави: