6 Февруари, 2023 22:20 842 15

Белият дом: Случаят с балона не помага за подобряване на отношенията между САЩ и Китай

  • сащ-
  • китай-
  • говорителят на белия дом -
  • националната сигурност-
  • джон кърби

Говорителят на Белия дом по националната сигурност Джон Кърби каза, че в подходящия момент САЩ ще решат кога американският държавен секретар Антъни Блинкън да пренасрочи посещението в Китай

Белият дом: Случаят с балона не помага за подобряване на отношенията между САЩ и Китай - 1
Снимка: Shutterstock

Прелитането на китайски шпионски балон над американска територия по никакъв начин не съдейства за подобряване на и без това обтегнатите отношения между Вашингтон и Пекин, заяви днес Белият дом, цитиран от Ройтерс.

Говорителят на Белия дом по националната сигурност Джон Кърби каза пред репортери, че в подходящия момент САЩ ще решат кога американският държавен секретар Антъни Блинкън да пренасрочи посещението в Китай, което той отмени заради случая с балона.

"Никой не иска да вижда конфликт тук", заяви Кърби.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    19 11 Отговор
    С тоя балон и децата им се смеят.

    Коментиран от #11

  • 2 Балон

    14 11 Отговор
    памперс пълни
  • 3 Азви Казах

    7 7 Отговор
    Миналата седмица Службата на директора на националното разузнаване публикува втория доклад за аномални явления, според който към 30 август 2022 г. американските власти са регистрирали повече от 500 наблюдения на неидентифицирани летящи обекти (НЛО). Повечето наблюдения на НЛО са записани от пилоти и оператори на ВМС и ВВС на САЩ, които са ги наблюдавали. В същото време не е регистриран нито един сблъсък на самолет и неидентифициран летящ обект.
  • 4 Червен балон 🎈 на бял фон

    7 5 Отговор
    Но го гръмнаха от един каньон
    Само с мобифон
  • 5 Дреме ни

    12 5 Отговор
    за на Оля балоните! Повече ни дреме за пенсионерите, наши майки и бащи, студуващи, гладуващи, за църквата, която не им е раздала една топла дреха и гореща супа, тупащи се в гърдите, че са светци.
  • 6 Хелиос

    6 2 Отговор
    Чудя се???
    Защото е нужно взривяването му и след това да ходиш да търсиш и да събираш фрагментите в 11километрова зона в океана?Не беше ли по-лесно да го свалиш,и след това да го изследваш като цяло?Да го бяхте закачили за някои дрон и да го приземите;)

    Коментиран от #8

  • 7 3.14К

    2 8 Отговор
    При първият мандат на Лукашенко като президент той нарежда да се свали американски балон пуснат от територията на Полша над Беларус. Американците изпращат нота и искат Лукашенко да се извини и да каже ,че е действал неправомерно!!!
  • 8 Шляхтиц

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Хелиос":

    Бодобен балон много трудно се улавя и пленява. Направен е от безброй малки камери. Всякакво прострелване с куршуми изобщо не му влияе. Уцелването със специален зенитен снаряд може да разкъса голяма част от балона, но той запазва някаква летателност. Все пак целта е да бъде приземен и да се запази разузнавателната апаратура. Служил съм в такива войски през 1975 година и по онова време беше невъзможно да бъде приземен в България. Пускаха ги в Югославия, минаваха над България и се приземяваха в Гърция.
  • 9 Румпелщилцхен

    9 9 Отговор
    САЩ с всеки изминал ден изглеждат все по-смешни и жалки.

    Коментиран от #12, #15

  • 10 Невероятна отбрана

    5 8 Отговор
    Балона прекоси целите Щати от запад на изток и тогава се сетиха да го свалят. Отбраната им страда от разсеяност като деменцията Байдън. Само един такъв балон с ЕМП (ядрена бомба взривяваща се във въздуха предизвикваща Електро Магнитен Пулс) стига да порази цялата електрична мрежа на САЩ и да ги прати в каменната епоха, при което ще загинат 90% от хората.
  • 11 Първи Софиянец

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Е как им се смеят???
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 хаха

    2 5 Отговор
    Имало е недостиг на памперси в краварника. Киро м-ъ-р-ш-а-т-а да изпрати малко помощ от памперси за краварника.
  • 14 М3 голд

    1 4 Отговор
    Голям майтап! Балон, на 11000 м, прави шпионаж над САЩ, в полза на Китай. Сякаш сме в 1960 г. И те вдигат ескадрили и голям зор един самолет го уцелва. Шоу! А защо не пишат, а и вие: кога и откъде се издигна балона, що да е китайски, а не американски, какво ще разузнава с това свободно реене между САЩ и Канада, китайците нямат ли си спътници.... 11000 м са височини на самолетни трасета. Всичко е една бутафория и номер.
  • 15 Първи Софиянец

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "Румпелщилцхен":

    Е, не са по-смешни от рашките.