6 Февруари, 2023 22:55 958 3

Съдът в Замбия оттегли обвиненията срещу осем хървати за трафик на деца

  • замбия-
  • съд-
  • хърватия-
  • трафик-
  • деца

Хърватският външен министър Гордан Гърлич Радман потвърди, че съдът в Ндола, Замбия, е оттеглил обвиненията срещу осем хърватски граждани за трафик на деца

Съдът в Замбия оттегли обвиненията срещу осем хървати за трафик на деца  - 1
Снимка: Shutterstock

Хърватският външен министър Гордан Гърлич Радман потвърди, че съдът в Ндола, Замбия, е оттеглил обвиненията срещу осем хърватски граждани за трафик на деца, предаде Хина.

„Днес съдът оттегли обвиненията срещу осемте хърватски граждани, които трябва да напуснат Замбия в рамките на 48 часа“, каза той.

Четирите хърватски двойки бяха задържани в Ндола, град в Замбия в близост до границата с Конго, заедно с децата на 7 декември 2022 г., докато се опитвали да заминат за Хърватия. Властите в Замбия подозират, че документите за осиновяване, издадени от съд в Конго, са фалшифицирани. Преди две седмици те бяха освободени под гаранция след решение на съда.

Радман каза, че хърватското външно министерство, както и министерството на правосъдието, са били в контакт със съответните министерства в Замбия и че на хърватските граждани е била осигурена консулска помощ от първия ден.

„Това, което трябва да направим сега, е да се погрижим за децата, които имат хърватски документи, и да им осигурим консулска защита“, каза още Радман, като добави, че няма информация за децата.

Той коментира, че децата имат хърватски документи и затова се възприемат като хърватски граждани, но все пак министерството не е могло да установи контакт с тях.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Всъщност

    1 0 Отговор
    Нямаме никаква представа доколко е възможно подозренията в такава дейност да са основателни. Не искам да вярвам, че "всичко под слънцето е възможно".