Last news in Fakti

10 Февруари, 2023 08:40 896 7

Въпреки изтощението, българските екипи в Турция търсят оцелели сред руините

  • турция-
  • пожарникар-
  • земетресение-
  • пострадали-
  • български екип-
  • калоян дончев

Близките на пострадалите са непрекъснато около спасителите

Въпреки изтощението, българските екипи в Турция търсят оцелели сред руините - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

За огромното изтощение в опитите да се открият оцелели в Турция след труса разказа пред БНТ Калоян Дончев, български пожарникар, който e част от българския екип.

Още в първия си ден спасителите са успели да извадят живи от руините двама пострадали - възрастен мъж и дете на 4 години. Има данни за живи хора под разрушена сграда, стана ясно от думите му. Цяла нощ българският екип е работил, а сутринта спасителните действия продължават. Изтощението е огромно, сподели Дончев.

Още с пристигането си нашите екипи са започнали работа, като опитите за намиране на оцелели са денонощни. Близките на пострадалите са непрекъснато около спасителите.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 отшелника

    6 18 Отговор
    БЪЛГАРИ помагат на турци дето са ни клали 500 години ,а руснаците ги обявихме за врагове и пращаме оръжие против тях ,БОГ ЩЕ НАКАЖЕ И БЪЛГАРИЯ !!

    Коментиран от #2

  • 2 Ганьо

    10 7 Отговор

    До коментар #1 от "отшелника":

    Тормозели, не клали. Какво пише пише Антон Страшимиров" ...клаха народа, както турчин не е клал..."
  • 3 Санчо

    5 2 Отговор
    Гълъба и европеканов защо не отиват да помагат там.
  • 4 А турци

    7 22 Отговор
    помагаха ли при нашите земетресения, наводнения? Господ ги наказва - поробвали са не само нас, но и други държави. Не ми е жал. Само се чудя колко прости и продажни са политиците ни да помагат на турци, украинци и други боклуци, като сме беден народ, а сега допълнително ни убиват - цени, корупция, беззаконие...

    Коментиран от #6, #7

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Причина Следствие

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "А турци":

    Моли се, когато се наложи, на теб да има кой да помогне!
  • 7 А Турция

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "А турци":

    Е сред държавите, които са раздавали най-много безвъзмездни помощи в света. Дори, в това отношение, ако се вземе за база БВП на страната, на глава от населението са на първо място. Местните патриотари често критикуват управляващите за щедростта им, изтъквайки незавидното състояние на някои слоеве от обществото..Затова, може би, Днес, цял свят, без да търси баханета, се е притекъл да помага на пострадалите от земетресението. А турците, бирадер, изхарчиха милиони долари за реставрацията на българските християнски храмове в Турция. И не умуват като тебе коя джамия да съборят.
Новини по държави: