Last news in Fakti

11 Февруари, 2023 06:05 2 096 14

Насилие на протест срещу бежанците на Острова

  • великобритания-
  • насилие-
  • ноусли-
  • бежанци

Полицията в Мърсисайд съобщи за трима арестувани

Насилие на протест срещу бежанците на Острова - 1
Снимка: Фейсбук

Протест пред хотел в Северозападна Англия, където са настанени търсещи убежище чужденци, прерасна вчера в насилие, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Полицията в Мърсисайд съобщи, че трима души са били арестувани за „инциденти, свързани с безредици“ близо до хотел в Ноусли, недалеч от Ливърпул.

Служителите на реда казаха, че протестът започнал мирно успоредно с контра протест в подкрепа на бежанците.

Полицията уточни, че няма сериозно пострадали, но насилието е било „напълно неприемливо“.

Според местния депутат Джордж Хауърт демонстрацията е била провокирана от „предполагаем инцидент в социалните медии“.

Жителите на Ноусли не са фанатици и радушно приемат хора, бягащи от някои от най-опасните места в света в търсене на сигурно място, каза Хауърт. Тези демонстрации срещу бежанците на протеста тази вечер не са представителни за нашата общност, изтъкна снощи депутатът.

Великобритания приема по-малък брой търсещи убежище лица в сравнение с европейските си съседи, включително Франция и Германия, но се наблюдава рязко увеличение на броя на хората, които се опитват да достигнат страната през Ламанша с малки лодки.

По този маршрут през 2022 г. във Великобритания са пристигнали над 45 000 души. Поради политически сътресения и бюрократични забавяния системата за обработка на заявления за убежище започна да работи изключително бавно и мигрантите остават блокирани в хотели или други места за временно настаняване.

Прекосяването на Ламанша се превърна в горещ политически въпрос, а консервативното британско правителство обеща „да спре лодките“. Опоненти обвиняват кабинета в демонизиране на отчаяни хора, бягащи от война и бедност.

През октомври по център за обработка на документите на новопристигнали в пристанищния град Дувър бяха хвърлени запалителни бомби. Полицията тогава каза, че нападателят бил мотивиран от крайнодясна идеология. След атаката нападателят се самоуби.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Клаус Шваб

    49 0 Отговор
    "Жителите на Ноусли не са фанатици и радушно приемат хора"-- Само разни фанатици се опъват на новия ми световен ред!

    Коментиран от #4

  • 3 ТаУмВзе

    41 3 Отговор
    Британчето скива ли риши от Максуда, или се разсейва нещо! Аре са Разпад на оригиналните 4 части. Така да се почертпите, че сте тарикатчета в Халифат.

    Коментиран от #5, #13

  • 4 Клаус Шваб

    35 0 Отговор

    До коментар #2 от "Клаус Шваб":

    Тия от контра-протестите и феновете ми по медии и форуми ще ги храня веднъж месечно с месце и яйчица, а простиращите, само с бръмбари и червеи, и само веднъж седмично нормално, с продукти от фермите на уважавания Бил Гейц
  • 5 учуден

    28 2 Отговор

    До коментар #3 от "ТаУмВзе":

    Кво викаш, Брексита ли им е проблема? Или че глобалистите ги нахендриха пак с "правилни политици" въпреки че успяха с Брексита? Или ако бяха останали в ЕС, щеше да друго а? Ама бритите не се дават и сега май, а?

    Коментиран от #6

  • 6 ТаУмВзе

    29 2 Отговор

    До коментар #5 от "учуден":

    Брекзит бе тест за влияние на робите, чрез социалните мрежи. Натам имат фундаментален проблем с краварчето срещу Русия. Като цяло, все още се имат за Империя. Фондаментална грешка.
  • 7 Студопор

    36 1 Отговор
    Нека да уточним - англичаните не харесват черните. Особено онези от тях, които идват на талази и са вече на всякъде. По новините и останалите предавания може да твърдят различно нещо, но те са си расистки. Иначе БРЕКЗИТ нямаше да бъде създаден и приложен. Сега стана така, че спряха бялото население на Европа, отиващо в Англия да се труди, за да направят място за черните от Африка, които идват за помощи.

    Коментиран от #12

  • 8 незнайко

    30 0 Отговор
    Аааа, ДЕМОКРАТИТЕ вече не искат бежанци !!! Развали им се РАХАТЛЪКА !!!
  • 9 Калпазанин

    26 2 Отговор
    Светът върви към хаос таварищи, контролиран хаос. Холивуд е пропаганда, тези емигранти защо дойдоха в Европа и в Англия и кой им разруши държавите? Не са ли тези същите говорещи за либерална демокрация и които сега се опитват да изкарат виновни путин и ердоган
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Перо

    12 0 Отговор
    Това са икономически имигранти за които няма място в Англия! Международната организация за бежанците казва, че политическо убежище се дава само в първата,съседна на беглеца страна, а не да преминава цяла Европа и да търси, къде се плащат най-високи социални помощи и да става бреме за местното общество!
  • 12 Тука си прав

    8 1 Отговор

    До коментар #7 от "Студопор":

    Седем години съм UK и съм убеден, че са расисти и не само към цветнокожи.

    Коментиран от #14

  • 13 Трътлю

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "ТаУмВзе":

    Ти бил ли си в Англия изобщо? Говориш с клишета, креватен специалист
  • 14 Трътлю

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "Тука си прав":

    Всички са расисти. Не са расисти към Германци, Скандинавци…с тях веднага се разбират. наскоро бачках в Холандия, Холандците са още по-големи расисти. В Лондон съм виждал как английски шофьор на рейс скача с тукати на негър с неадекватно поведение. Омразата е голяма. Ливърпул още е бял град, хората не искат да стане като Бирмингам или Лондон. И правят каквото могат. На политиците не може да се разчита
Новини по държави: