12 Февруари, 2023 06:31 1 243 7

Протест на анархисти в Милано прерасна в ожесточени сблъсъци с полицията

  • милано-
  • италия-
  • анархисти-
  • сблъсъци-
  • полиция-
  • протест

Протестиращите настояваха за промяна в затворническия режим на анархиста Алфредо Коспито

Протест на анархисти в Милано прерасна в ожесточени сблъсъци с полицията - 1
Снимка: Фейсбук

Протест на анархисти в Милано прерасна в ожесточени сблъсъци с полицията, съобщава "Ти Джи ком 24", цитиран от БТА. Протестиращите настояваха за промяна в затворническия режим на анархиста Алфредо Коспито. Сега той излежава присъда от 30 години затвор за две нападения, като в затвора той е при много строг тъмничен режим, който обичайно се прилага само за мафиотски босове. Коспито от над 100 дни е в гладна стачка с настояване да бъде променен режимът му в затвора. Неговият протест стана повод за редица акции от страна на анархисти в Италия. Имаше и нападения, и заплахи срещу дипломатически мисии на Италия в чужбина отново от анархисти.

Днес Коспито бе прехвърлен от затвора в болница в Милано заради отказа му да приема храна и влошаване на здравословното му състояние.

А по време на протеста в Милано анархисти днес изпочупиха витрини на банки, замеряха с различни предмети журналисти, отразяващи проявата и влязоха на няколко пъти в сблъсъци с полицията, която се опитваше да ги разпръсне.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    27 1 Отговор
    Това ли е новата опорка протестиращите да ги представят за анархисти?
  • 2 Анархия

    17 1 Отговор
    мать порядка!
  • 3 Мдам

    4 8 Отговор
    Анархтстите навсякъде правят леш..
  • 4 123

    27 2 Отговор
    Анархисти наричат хората които се борят срещу диктатурата на властите. Анархията е най-краткия, но и най-труден път към постигане истинския ред.
  • 5 Кондарев

    16 3 Отговор
    При анархизма трябва да има голямо самосъзнание.Не сме дорасли за социализъм камо ли за комунизъм а за анархизъм да не говорим.

    Коментиран от #6

  • 6 хххх

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "Кондарев":

    Кой е "дорасъл за комунизъм" бе мушмурок?? От това по-голям комунизъм какво искаш?? Направо сте маллоумни! Натресохте ни комунисти на най-високите длъжности и пак "еми тоз комунизъм не е какъв трябва да е".

    Коментиран от #7

  • 7 Тоз па

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "хххх":

    И кои са тия комунисти във власта? Истинските комунисти не се пребоядисват, както са направили повечето от политиците на прехода. Това са хамелеони жадни за власт, хора без съвест и морал, за които дадена идеология е само средство за постигане на личните амбиции. Сегашната мафия процъфтява в условията на парламентарна демокрация. Властта е узурпирана и обикновените хора нямат достъп до нея. Така е навсякъде в т.нар. демократичен свят. Там демокрацията върви с всички екстри - корупция, мафия - но под по-благовидна форма.
Новини по държави: