12 Февруари, 2023 07:19 1 855 3

Протест в Базел доведе до сблъсъци с полицията

  • протест-
  • швейцария-
  • базел

Органите на реда са използвали сълзотворен газ и гумени патрони

Протест в Базел доведе до сблъсъци с полицията - 1
Снимка: Туитър

Полицията в швейцарския град Базел използва сълзотворен газ и гумени патрони, за да разпръсне стотици протестиращи, участващи в неразрешена от властите климатична акция, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Голяма част от протестиращите бяха с тъмни очила и качулки. Те бяха излезли на "революционен протест за климата". Протестиращите са носели плакати, на които пишело: "Зеленият капитализъм не съществува".

Те са проникнали в центъра на града въпреки предупрежденията на органите на реда, че проявата им не е разрешена. Накрая се е стигнало до сблъсъци.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Туполев

    22 2 Отговор
    Мдааааа,много обичат да бият милиционверите на чичко ви Шваб
  • 2 Ясно е

    0 14 Отговор
    Паричките на Путлер и Си с очила и качулки. Нали искате демокрация бе, що се криете?
  • 3 Дара

    11 0 Отговор
    НЕ на зелените утописти!
Новини по държави: