Last news in Fakti

20 Февруари, 2023 18:50 882 8

Над 114 000 души са спасени изпод руините след земетресенията в Турция

  • турция-
  • ердоган-
  • земетресение-
  • руини-
  • спасителна операция

Работата по разчистването на отломките е към своя край, 114 834 души са спасени, заяви той по време на посещение в провинция Хатай

Над 114 000 души са спасени изпод руините след земетресенията в Турция - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Над 114 000 души са били спасени по време на издирвателните операции след опустошителните земетресения в Югоизточна Турция. Това съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от ТАСС.

Работата по разчистването на отломките е към своя край, 114 834 души са спасени, заяви той по време на посещение в провинция Хатай.

На 6 февруари две мощни земетресения с магнитуд 7,7 и 7,6 по Рихтер разтърсиха турската провинция Кахраманмараш в югоизточната част на страната. Те бяха последвани от стотици вторични трусове и се усетиха в десет провинции, както и в съседни страни, включително Сирия.

Вчера турската дирекция за управление на извънредни ситуации отчете, че броят на жертвите на земетресенията в страната е надхвърлил 41 000 души.

По последни данни над 8 500 души са загинали в Сирия в резултат на опустошителните земетресения от 6 февруари. Броят на жертвите вероятно ще продължи да нараства. Трудно е да се кажа точната цифра, тя расте всеки ден. Но от това, което знаем днес, над 4000 души са загинали и 2500 ранени в териториите, контролирани от сирийското правителство, и 4500 са загинали и 7500 ранени в северозападната част Сирия, по данни на СЗО.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 1 Отговор
    Дано се оправят хората!Здравето е най голямото богатство!
  • 2 честен ционист

    1 9 Отговор
    А наща ухилена команда 50 спасителя успяха да спасят за 1 седмиц само 5 човека и излапаха 1 тон кренвирши и лютеница.

    Коментиран от #3

  • 3 Гоуст

    11 0 Отговор

    До коментар #2 от "честен ционист":

    Не мисля, че адекватно да наричаш българите притекли се на помощ "нашата". Нашата комаманда поне спаси някой, а вашата колко човека спаси?
  • 4 ...

    0 4 Отговор
    в Турция - 114 000 спасени
    в Сирия руснаците се хвалят с 240....

    Коментиран от #8

  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор
    БРАВО на СПАСИТЕЛИТЕ
  • 6 Бърза и адекватна реакция

    3 1 Отговор
    На всички спасителни екипи. Добра координация между полиция и армия. Ердоган се справи повече от добре с действията непосредствено след трагедията. Дано да удържи и на думата си за справяне с последствията.
  • 7 Зензеле

    1 0 Отговор
    6.4 и 5.8 преди 20 минутки в Хатай, Турция. Хората са в паника..
  • 8 В Сирия

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "...":

    Големите разрушения са в земите на бунтовниците.
Новини по държави: