Last news in Fakti

26 Февруари, 2023 19:29 964 15

Трагедия с мигранти и край бреговете на Италия: 33 загинали, сред тях и бебе

  • мигранти-
  • италия

Вълните са разбили дървеното корабче, с което мигрантите опитвали да стигнат до Италия

Най-малко 33 души са загинали след крушение на кораб с мигранти край италианския регион Калабрия в неделя, съобщава "Ройтерс", цитирана от Нова телевизия. Италиански медии твърдят, че сред жертвите са едно бебе и няколко по-големи деца.

По-късно бе съобщено, че най-малко 58 души са се удавили в бурното море край бреговете на Южна Италия. Сред загиналите има и деца. Вълните са разбили дървеното корабче, с което мигрантите опитвали да стигнат до Италия. Лошото време не позволило на бреговата охрана да извърши спасителната акция.

Оцелели са 80 души, като 20 от тях са в болница. Предполага се, че корабчето е тръгнало от Турция преди няколко дни. Имало опит да свалят хората до курортно градче в Калабрия. Един човек е задържан по подозрение, че е организирал трафика.

Задържаха сочения за организатор на канала за мигранти, катастрофирали на „Тракия”

По непотвърдена информация на борда имало повече от 100 души от Иран, Пакистан и Афганистан.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Де жа Му

    2 0 Отговор
    Или Що?Два часа назад !

    Коментиран от #5

  • 2 сашко

    14 2 Отговор
    да питам нещо защо няма укро победи
  • 3 Гошо

    8 0 Отговор
    За това бебе сега ревем ли трябва или за родителите му
  • 4 Гориил

    13 0 Отговор
    Вашият европейски рай не оправда очакванията на бежанците. Те се оплакват от невъзможността да си намерят достойна работа, мизерните заплати, главоломно растящите цени и растящата социална деградация.
  • 5 Лост

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Де жа Му":

    И даже смесиха мигрантите в Италия със задържания организатор в България.
  • 6 ХАХАХА

    13 0 Отговор
    Каквото търсили това намерили.За тези деца и бебе на никого от Европа не му пука. Отговорност носят родителите ако може да се нарекат така и НПО тата ,които им дават пари да предприемат безумно пътешествие.
  • 7 Гориил

    10 0 Отговор
    Войната прави европейците сурови и решителни.Мигрантите са обречени.
  • 8 Абе...

    9 0 Отговор
    Изобщо не ме развълнува.
    Никой не ги иска тук.
  • 9 Громи&Со

    3 3 Отговор
    Мир на праха им! Спре мен ако бяха тръгнали към бреговете на Русия, щяха да намерят спасение, работа и висок жизнен стандарт. Мир на праха им!

    Коментиран от #11

  • 10 Гост

    6 1 Отговор
    Не ми дреме,да си бяха стояли в Африка.
  • 11 ХАХАХА

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "Громи&Со":

    НПО тата ,които им дават пари да пропускат от чукар на чукар нямат за цел Русия ,а Европа. Целта сорос е да унищожи Европа не ти ли е ясно.?

    Коментиран от #15

  • 12 Илия

    2 3 Отговор
    Някак си успявам да не се разстроя от новината. Така или иначе работата на бреговата охрана е да разстрелва нарушителите.
  • 13 123

    3 3 Отговор
    Ами може ли Европа да поеме целия контитент Африка и Азия, разни афганци какви и не джигитайци?! НЕ. КОЙ КЪДЕТО Е ДА СИ СТОИ ТАМ. И да спрат да се размножават като хлеббарки, бе. като нямаш пари, не раждаш десет деца и после бау кой ще ги нахрани. Като ви харесва обаче пъровбитнообщинния строй, стойте си там и си трайте. Ние диваци необразовани, мързели и мрръсни си имае подформата на сиганняяя - бол. Повече не щем.
  • 14 ДрБр

    2 2 Отговор
    Трагедията е че не са се гътнали всички.
  • 15 Громи&Со

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "ХАХАХА":

    А бе не е точно така! Като знаят къде е Рая, защо бягат все към Смърта си? На мене колкото и пари да ми дават, винаги ще ме тегли към Русия, към просперитета и благоденствието!
Новини по държави: