Last news in Fakti

28 Февруари, 2023 05:45 941 7

Забраниха бракове между лица под 18-годишна възраст в Англия и Уелс

  • англия-
  • уелс-
  • забрана-
  • бракове-
  • непълнолетни

Целта е защита на непълнолетните от принудителни бракове

Повишаването на минималната възраст за брак от 16 на 18 години влиза в сила от днес в Англия и Уелс, съгласно закон, приет миналата година с цел защита на непълнолетните от принудителни бракове, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Дори със съгласието на родителите вече е забранено на непълнолетни лица да сключват брак или да образуват граждански съюз и това се отнася и за чисто религиозни или „традиционни“ церемонии, които нямат правна стойност.

Законът също така се отнася до непълнолетни британски лица или такива, живеещи в Англия или Уелс, които сключват брак в чужбина.

Досега бракът беше разрешен от 16-годишна възраст, при условие че съответните деца имат родителско разрешение.

Въпреки че е трудно да се оцени степента на явлението, тъй като много бракове, включващи деца, остават скрити, през 2021 г. общо 118 случая на бракове между непълнолетни бяха докладвани на Отдела за принудителни бракове, отговорен за съветването и подпомагането на жертвите на тези принудителни съюзи.

Основните жертви на подобни бракове са млади момичета. Според британското министерство на правосъдието 119 момичета под 18-годишна възраст са били принудени да сключат брак през 2018 г. в Англия и Уелс, спрямо 28 момчета.

„Този ​​закон ще защити по-добре уязвимите млади хора, като премахне принудителните бракове от нашето общество“, каза министърът на правосъдието Доминик Рааб.

Лице, признато за виновно за уреждане на брак на дете, е заплашено от до седем години затвор.

„Това е един от най-всеобхватните закони за детските бракове в света и защитава всяко дете, родено в тази страна, от опасностите и вредите от принудителния брак“, каза министърът.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 англичанче,ама мургаво

    17 1 Отговор
    Е на това му казвам да се хвърли прах в очите на простолюдието!60% от населението на острова е от инду-пакистански произход!12 милионен лондон-7 милиона потенциални нарушители на закона!И какво–лондонските полицаи ще проверяват всяка нощ в креватчетата тези 7 милиона ли?О,английска простота
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Хахаха

    11 1 Отговор
    А Великобритания е ратифицирала ИК, която казва, че и лица под 18 години може да не се определят за деца.
    Що така бе джендъри ...
  • 4 Тия па, те

    10 1 Отговор
    не знаят ли, че у нас може и на 13 години... да вземат пример...
  • 5 ХАХАХА

    4 0 Отговор
    А кекса как ще го забраните или по добре самотен родител 1 пред родителен 1 и 2? А и в този "цивилизован" свят още ли ще сключват бракове?
  • 6 Това как да е,

    4 0 Отговор
    интересният момент е, дали законът отчита "етническите особености" на населението с "индийски предшественици". Понастоящему "роми". Да не стане издънка, че ги дискриминират!
  • 7 Ром Бакарди

    0 0 Отговор
    Ама ко ги "е--б--е" пакитата, индусити и разнити там мургави талибани, ша праят свадби на чаветата си коги са дванайси гудишни и хоп-афтър ингилизки гражданя! Ша са напълни Острова сас нову пуколение аристократи- някуй ден Кинг на Албиона ша стани някуй потомствен махараджа от щата Пенджаб!
Новини по държави: