Last news in Fakti

1 Март, 2023 05:51 547 2

Мобилни училища в автобуси тръгват из труднодостъпните части на Пакистан

  • пакистан-
  • училища-
  • автобуси

Пакистанският премиер Шахбаз Шариф обяви началото на проекта "Училища на колела"

Автобуси, оборудвани като класни стаи, ще се превърнат в мобилни училища и ще се отправят към труднодостъпни части на Пакистан, за да предоставят образование на децата в бедните общности, предаде ДПА, цитирана от БТА.

С кампанията се цели да се обърне внимание на проблема, че почти половината от децата на възраст от 5 до 16 години в Пакистан не ходят на училище.

Пакистанският премиер Шахбаз Шариф обяви началото на проекта "Училища на колела" в столицата Исламабад, чиято цел е да бъде увеличен броят на децата, които получават начално образование.

Шариф заяви, че има поне осем автобуса, оборудвани като класни стаи.

По данни на Детския фонд на ООН (УНИЦЕФ) почти половината от децата в Пакистан на възраст от 5 до 16 години или никога не са ходили на училище, или са спрели да ходят на някакъв етап.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Скоро и у нас?

    4 0 Отговор
    Имаме по едно дете на 20 км2. Е, само с бус ги събираме всеки ден и да учат да крайната спирка...
  • 2 мммм

    0 0 Отговор
    Еее ние в България сме по напред, една ромка с 14 деца в момента учи в 7-ми клас в столичния квартал "Христо Ботев" , и дори държавата й плаща заплата за това макар да не знае дори таблицата! Между другото, в момента пак е бременна! Халента й викат