Last news in Fakti

3 Март, 2023 06:43 734 0

Ганайският президент поздрави новоизбрания си колега в Нигерия

  • нана акуфо-адо-
  • бола тинубу-
  • гана-
  • нигерия-
  • президент

Нана Акуфо-Адо приветства победата на Бола Тинубу

Ганайският президент поздрави новоизбрания си колега в Нигерия - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ганайският президент Нана Акуфо-Адо поздрави новоизбрания държавен глава на Нигерия Бола Тинубу за победата му на съботните президентски избори, съобщи ганайската агенция ГНА, цитирана от БТА.

"Победата на новоизбрания президент Бола Тинубу осигури на правителството на партия "Конгрес на всички прогресивни сили" (АПК) нов четиригодишен мандат, който вярвам, че ще допринесе много за подобряване качеството на управление, върховенството на закона и на състоянието на нигерийската икономика", се казва поместения в официалната Фейсбук страница на Акуфо-Адо поздравителен адрес.

"Очаквам новоизбраният президент да продължи досегашната линия на нигерийското държавно ръководство и да задълбочи още повече силното приятелство, което свързва нашите две страни Нигерия и Гана, основаващо се на общ дневен ред за свобода, развитие, сигурност, прогрес и благоденствие."

Ганайският президент похвали кандидатите на Народнодемократичната и Лейбъристката партия Атику Абубакар и Питър Оби за кампаниите им, които според него са били добре проведени и са включвали ясни и категорични послания към избирателите.

"Убеден съм, че реакцията им на изборните резултати ще укрепи още повече границите на нигерийската демокрация, както и мира и стабилността в страната", отбеляза Акуфо-Адо и отправи благопожелания към новоизбрания президент и нигерийския народ.

Тинубу събира 8,8 милиона гласа, с което печели президентските избори в най-голямата по население африканска страна, според окончателните резултати от вота.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА