7 Март, 2023 16:30 719 4

Френската ядрена енергетика търси до 15 000 души годишно до 2030 г.

  • франция-
  • аец-
  • кадри-
  • ядрена енергетика

Атомните индустриалци във Франция трябва да наемат 10 000 до 15 000 души годишно до 2030 г.

Френската ядрена енергетика търси до 15 000 души годишно до 2030 г. - 1
Снимка: Shutterstock

Атомните индустриалци във Франция трябва да наемат 10 000 до 15 000 души годишно до 2030 г., за да изпълнят плана за възстановяване, обявен от правителството през февруари 2022 г.

Въпреки стачката и окупациите на обекта Университетът по ядрени професии организира първото издание на Седмицата на ядрените работни места, пише le monde.

Посещения, препоръки от служители, работа с компании: около двеста събития са планирани в цяла Франция. Този сектор има голяма нужда от набиране на персонал.

Франция обяви планове за изграждане на поне 6 нови атомни централи. Има спад на студенти, като от 27 студенти по ядрено инженерство през първата година на следване, през втората те вече са 25, а през третата -11. Сега властта примамва към развитие на атомната енергетика с мотива, че тя опазва околната среда и допринася за борбата с глобалното затопляне.

Позициите, които трябва да бъдат заети, обещават да бъдат многобройни, между кадри, нужни за основния ремонт на 56-те съществуващи реактора и перспективата за строителни площадки, обявени от правителството. Това е необходимост да се наемат между 10 000 и 15 000 души всяка година до края на 2030 година.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    9 1 Отговор
    Те ядрените физици се намират по улиците сигурно.Направо се прескачат.
  • 2 Леля Гошо

    7 0 Отговор
    А Германия пък има нужда от 300 хиляди готвачи
  • 3 Ще им харижем

    5 0 Отговор
    Нашите,бездруго след две години ядрената енергетика на България ще бъде хубав спомен от миналото
  • 4 Пешо

    3 0 Отговор
    Ние затваряме АЕЦ и работна ръка ще има. По ваше нареждане и подсигуряване на независима България от опасна енергия. Нова вълна на мигранти от Аец към вашите Аец.
    А защо толкова много народ им трябва? Да се подменят силно облъчените ли?
Новини по държави: