Last news in Fakti

8 Март, 2023 16:56 835 6

Посланикът на САЩ в РСМ: Корупцията е проблем, който не може да се реши за няколко месеца

  • посланик-
  • рсм-
  • сащ-
  • северна македония-
  • корупция

Съединените щати имат няколко вида санкционни списъци, които са динамични и са постоянен процес

Посланикът на САЩ в РСМ: Корупцията е проблем, който не може да се реши за няколко месеца - 1
Източник: Shutterstock

САЩ имат няколко вида санкционни списъци, които са динамични и са постоянен процес, защото корупцията е ежедневна и има много форми, каза посланикът на Съединените американски щати в Република Северна Македония Анжела Агелер, по повод черния списък на САЩ за корумпирани лица в страната, към който медиите в Северна Македония имат особено засилен интерес, предаде БТА.

„Не очаквайте един ден да почукаме на вратата и да кажем – ето го списъкът, свършихме. Това е постоянен процес. Има хора, които си струва да бъдат обсъдени, защото системата във Вашингтон е внимателна в правно отношение, отнема време и проучване на предполагаеми престъпления, за да сме сигурни, че няма да поставим в ​​списъка някой, който не е за там. Вярвам, че през следващите няколко месеца ще видим едно или две имена и това ще бъде процес, който ще продължи", посочи Агелер в отговор на журналистически въпрос след посещение в Центъра за разследване към Основната прокуратура в Скопие, където посолството на САЩ дари компютърно и техническо оборудване.

По думите ѝ корупцията в Северна Македония съществува от дълго време и не е проблем, който може да бъде решен за няколко месеца.

„По време на посланическия си мандат имам за цел да гарантирам, че аз и моят екип ще направим всичко възможно да повишим доверието на гражданите на Северна Македония в съдебната система. Ще направя всичко по силите си това да се случи", заяви Агелер.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Прокопий

    3 3 Отговор
    Ние вече над 80 години не успяваме, от 1944 насам, блатните векове се борят, та е прав македонскиот...
    Къде е имало руско присъствие - корупцията е поколенчески проблем...

    Коментиран от #4

  • 2 Град Симитли

    1 1 Отговор
    "... САЩ имат няколко вида санкционни списъци, които са динамични и са постоянен процес, защото корупцията е ежедневна и има много форми, каза посланикът на Съединените американски щати в Република Северна Македония Анжела...."
    ..... Боко Тиквата прочете ли това?! ::))
  • 3 Корупцията е

    2 2 Отговор
    започнала от Фаш. Най-големия крадец винаги вика : Дръжте крадеца!
  • 4 Ха че

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Прокопий":

    Аз не знам руско присъствие да е имало във Вашингтон, където е най-голямата корупция.. Освен, когато Русия помага на САЩ при гражданската им война! Това са ми познанията за руско присъствие в Северна Америка.
  • 5 Сталин

    2 1 Отговор
    Корупцията ще изчезне когато изчезнат и крадливите ръце на Сащ
  • 6 ОМИР

    1 0 Отговор
    Корупцията Е проблем който няма да рещите Имате я откакто имате ДЪРЖАВА около 200 год Англия ВЕЧЕ 700 год не го РЕШАВА Франция СА РЕЗНАЛИ МАРИЯ АНТОАНЕТА С 35 САНТА --------МИСЛИ НАРОДЕ
Новини по държави: