Last news in Fakti

13 Март, 2023 08:02 736 2

Уилям и Кейт посетиха доброволци, оказали помощ на пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия

  • великобритания-
  • земетресение-
  • турция-
  • сирия-
  • помощ-
  • доброволци

Те се срещнаха с представители на благотворителни организации, членуващи в Комитета за извънредни ситуации при бедствия (DEC)

Уилям и Кейт посетиха доброволци, оказали помощ на пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия - 1
Източник: БГНЕС

Принцът и принцесата на Уелс посетиха доброволците, които оказват помощ и събират средства в подкрепа на общностите, засегнати от катастрофалните земетресения в Турция и Сирия, съобщи Анадолската агенция, цитирана от БГНЕС.

Принц Уилям и Кейт Мидълтън се срещнаха с представители на мюсюлманския център "Хейс", които чрез събиране на дарения след молитви са събрали над 25 000 британски лири (30 000 долара) помощи за пострадалите от земетресенията.

Те се срещнаха и с представители на благотворителни организации, членуващи в Комитета за извънредни ситуации при бедствия (DEC), включително хуманитарни работници, които наскоро се завърнаха от кризисната зона в Турция.

Двойката се срещна и с други общности, които са положили значителни усилия за набиране на средства в рамките на кампанията.

Мащабна кампания за набиране на средства във Великобритания, инициирана от ОИК, събра 100 млн. британски лири. Призивът беше отправен на 9 февруари и включваше дарение от 5 млн. британски лири от британското правителство чрез схемата U.K. Aid Match.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 а тия двамата знатни търтеи

    11 0 Отговор
    с какво точно помогнаха?

    Коментиран от #2

  • 2 Механик

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "а тия двамата знатни търтеи":

    Е как с какво? Ами то е очевидно. Помогнаха си да си направят пиар. Да не мислиш, че са се изръсили с по некой лев? Амии! И дома да не става. А пък и да са дали, едва ли са ги изкарали със труд.
    То по наглото и безочливо е, че умишлено събориха Сирия, а сега леят крокодилски сълзи за земетресението.
    Ама то ще им се връща на всичките.
Новини по държави: