Last news in Fakti

16 Март, 2023 11:30 578 0

Сингапур ще си сътрудничи с Индонезия, АСЕАН и ООН за реализиране на плана за мир в Мианма

  • сингапур-
  • ли сян лун-
  • индонезия-
  • асеан -
  • оон-
  • мианма

"Сингапур ще продължи да работи с Индонезия и с членовете на АСЕАН, както и с партньорите на АСЕАН, като например ООН, за пълното прилагане на консенсуса от пет точки", изтъкна Ли

Сингапур ще си сътрудничи с Индонезия, АСЕАН и ООН за реализиране на плана за мир в Мианма - 1
Снимка: Shutterstock

Премиерът на Сингапур Ли Сян Лун заяви днес, че страната му ще си сътрудничи с Индонезия, АСЕАН и ООН, за да подтикне военната хунта в Мианма да приложи плана за мир в страната от Югоизточна Азия, предаде Ройтерс.

Ли каза това след срещата си с индонезийския президент Джоко Видодо, който е на посещение в Сингапур.

Съжаляваме, че няма никакъв напредък с плана за мир в Мианма, заяви сингапурският премиер от свое име и от името на Джоко Видодо.

"Сингапур ще продължи да работи с Индонезия и с членовете на АСЕАН, както и с партньорите на АСЕАН, като например ООН, за пълното прилагане на консенсуса от пет точки", изтъкна Ли, имайки предвид плана за мир в Мианма, за който се споразумяха АСЕАН и лидерът на военната хунта в Мианма.

Понастоящем председател на АСЕАН е Индонезия, уточнява Ройтерс.

Откакто военните взеха властта с преврат през февруари 2021 г., в Мианма царува насилието, отбелязва Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА