Last news in Fakti

18 Март, 2023 05:30 2 282 12

Президентът на Мексико: Американските семейства са виновни за кризата със свръхдози фентанил

  • андрес мануел лопес обрадор-
  • мексико-
  • президент-
  • фентанил-
  • свръхдози

Те не прегръщат достатъчно децата си, заяви Андрес Мануел Лопес Обрадор

Президентът на Мексико: Американските семейства са виновни за кризата със свръхдози фентанил - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на Мексико каза вчера, че американските семейства носят вината за кризата със свръхдози фентанил, защото не прегръщат достатъчно децата си, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Изявлението на президента Андрес Мануел Лопес Обрадор е най-новото от поредица провокативни негови коментари за кризата, предизвикана от синтетичния опиоид фентанил.

Фентанилът е пренасян нелегално от мексикански картели и е причина за около 70 000 смъртни случаи годишно в САЩ, предизвикани от свръхдоза.

Лопес Обрадор каза, че семейните ценности в САЩ са разрушени, защото родителите не позволяват на децата си да живеят в семейния дом достатъчно дълго. Лопес Обрадор отрече и това, че Мексико произвежда фентанил.

На вчерашен брифинг мексиканският президент каза, че проблемът е бил предизвикан от „липса на прегръдки, на приласкаване“.

Има голям разпад на семействата, много индивидуализъм, липса на любов, на братство, на прегръдки и приласкаване, каза Лопес Обрадор за кризата в САЩ.

Ето защо те (американските длъжностни лица) трябва да отделят средства за справяне с причините, заключи Лопес Обрадор. Държавният глава многократно е изтъквал, че дълбоко вкоренените семейни ценности в мексиканските семейства са ги спасили от вълната със свръхдозите фентанил. Според експерти, мексиканските картели в момента печелят толкова много пари от американския пазар, че не виждат необходимост да продават фентанил на вътрешния пазар.

Картелите често продават метамфетамини в Мексико. Там дрогата е по-популярна, защото се смята, че позволява на хората да са по-работоспособни.

САЩ настояват Лопес Обрадор да определи мексиканските наркобанди като терористични организации. Някои американски републиканци подкрепят идеята да бъде използвана армията на САЩ за разбиване на мексиканските картели.

Американските власти смятат, че повечето незаконен фентанил се произвежда в нелегални мексикански лаборатории с използването на китайски прекурсори. Относително малък процент от фентанила на черния пазар идва от отклоняване на медицински фентанил, използван за упойка в хирургията и при други процедури.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 САТЪРА НА ХАНА

    24 0 Отговор
    И 36 ПОЛА В САЩ СА ВИНОВНИ :))
  • 2 ха ха

    11 1 Отговор
    Верно мнооо тъпи парчета назначава Давос... Изглежда време е за война, която да поразчисти малко...
  • 3 да де

    35 0 Отговор
    Ценности като родител №1 и родител №2 дават резултат.
  • 4 Маркс

    26 2 Отговор
    Опиумът е религията на американския народ.За войните далеч от тях пък да не говорим..
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Хааа

    7 13 Отговор
    Лелеле щом ти в Мексико започнаха да говорят за ценности значи лицемерието вече във краина форма.
  • 7 Рошко

    18 1 Отговор
    Аз отдавна съм на мнение че дрогата вече им е в днк-то на америте, и ако се спре с един замах ще стане мазело и ще подпалят света то са е почнало де
  • 8 Кирил Петков

    13 0 Отговор
    И аз харесвам фентанил
  • 9 И Мексико

    14 0 Отговор
    работи отдавна за разреждането на американците, видеата от Кенсингтън-Филаделфия са потресаващи! Успех на Мексиканците!
  • 10 Механик

    10 0 Отговор
    САЩ са ненормалност. Те са страднието на човечеството.
    САЩ изгубиха и тази война!
  • 11 Всичките

    5 0 Отговор
    Всички германистични народи в т . ч . и англосаксите са студени и безсърдечни ,зли и егоистични консумеристи .
  • 12 напушения ендианец

    0 0 Отговор
    оше ли вижда елфи 😁
Новини по държави: