Last news in Fakti

22 Март, 2023 15:30 553 11

Папа Франциск призова да се опазват водните ресурси на планетата

  • папа франциск-
  • папата-
  • ватикан-
  • оон-
  • антониу гутериш-
  • водни ресурси

„Моля се за добър резултат от работата“ на конференцията и „се надявам, че това важно събитие ще успее да ускори инициативите в полза на онези, които страдат от липсата на вода, този основен ресурс“, каза папата по време на днешна аудиенцията във Ватикана

Папа Франциск призова да се опазват водните ресурси на планетата - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Папа Франциск призова за по-добро управление и опазване на водните ресурси на планетата - предизвикателство, на което е посветена конференция, откриваща се днес в Ню Йорк.

„Моля се за добър резултат от работата“ на конференцията и „се надявам, че това важно събитие ще успее да ускори инициативите в полза на онези, които страдат от липсата на вода, този основен ресурс“, каза папата по време на днешна аудиенцията във Ватикана.

„Водата не бива да се пилее или да се потребява неразумно, нито да става причина за войни, а трябва да се опазва за нас и бъдещите поколения“, добави Светият отец по случай Световния ден на водата, цитиран от агенция АНСА.

Конференцията на ООН за водата, безпрецедентна от близо половин век, ще събере около 6500 участници, включително стотина министри и дузина държавни глави и правителствени ръководители, призовани да се обвържат с конкретни ангажименти.

В доклад, публикуван по този повод, генералният секретар на ООН Антониу Гутериш критикува моделите на потребление, които „изчерпват, капка по капка, този източник на живот за човечеството“.

Водната криза в Италия заплашва италиански компании, генериращи печалби от близо 320 млрд. евро годишно, или 18 процента от БВП на страната, сочи разпространен днес доклад, цитиран от АНСА.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатанисти

    3 1 Отговор
    Няма бе, Англията дава малко обеднен уран да се посее в почвата на Украйна. Да се подобри минералните състояние на водата. Нямали си Девин щото.
  • 2 Следващата година като целува

    5 0 Отговор
    краката на своите подчинени по традиция - онези да не си мият краката !
  • 3 обикновен

    6 1 Отговор
    Тая маймуна призоваваше до скоро да се доставят оръжия на украйна, а сега искал да спасява водата. Очевидно не знае, че вонните конфликти и наливане на оръжия/наливане на място в огъня/ влияят изключително зле на околната среда, водните ресурси, реколтите и т.н. - или много добре знае, но защото е пионка на злото и да ада говори едно, мисли друго и прави трето! Говедо дяволско!
  • 4 Последния Софиянец

    3 2 Отговор
    Малко обеднен уран в Дунав, Днепър и Днестър.
  • 5 Отец Дионисий

    6 2 Отговор
    С благословията на папата се извършва геноцид над православието в Украйна.
  • 6 Бегай !

    0 0 Отговор
    Глупост.
  • 7 Тошко Африкански

    4 1 Отговор
    Светът днес прилича на историята с бизнесмена и африканеца. Пристигнал в Африка един предприемач от Америка и гледа един чернокож лежи под палмата и си яде банани. Казва ми слушай какво вземи да работиш, да се учил. Защо? (Пита африканеца) ами да направиш пари. Защо? Ами да си направиш бизнес. Защо? И тъй нататък докато накрая стане много богат и с много пари. Ами Защо? - отново пита африканеца. Ами за да си стоиш по цял ден под палмата и да си хапваш банани. Че аз сега какво правя? Така е и с това тюхкане на алчния капиталистически свят. Първо изсмукват ресурсите на планетата безогледно до размери граничещи с невменяемост. После като много се развием и имаме много злато и пари ше трябва да плащаме в килограми злато за чиста храна и вода. Това е кръговрата на идиотизма човешки, произтичащ от алчността.
  • 8 Чудо голямо !

    3 1 Отговор
    Мани го кюрето.Фандъкова да каже ,защо унищожи популацията на врабчетата в София с незаконните си строежи с изсичане на дървета и бодливи храсти - шипкови !
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Сух

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "и тука":

    Поздрави на Анадола!
  • 11 е тука баба гуситата

    0 0 Отговор
    квечат