Last news in Fakti

22 Март, 2023 16:47 1 920 8

Великобритания отложи решението за повишаване на пенсионната възраст

  • великобритания-
  • пенсиониране-
  • възраст-
  • реформа

На фона на намаляващата продължителност на живота

Правителството на Обединеното кралство отложи плановете за повишаване на възрастта за пенсиониране до 68 години през 2037-2039 г. на фона на намаляващата продължителност на живота, съобщава британският вестник The Financial Times.

Според изданието министрите, които първоначално са "били решени да повишат възрастта за пенсиониране“, в крайна сметка са се въздържали от взимането на подобно решение, по-специално поради възможна негативна реакция от страна на избирателите, особено на средна възраст. Разглеждането на въпроса е отложено за следващата година.

Стив Уеб, бивш заместник-министър на труда и пенсиите, информира, че "очакваната продължителност на живота вече е с две години по-кратка“ от прогнозираното по-рано. Настоящата възраст за пенсиониране в Обединеното кралство е 66 години. Публичните разходи за пенсии ще нараснат до около 148 млрд. лири от сегашните 110 млрд. лири, според Службата за отчетност.

Във Франция приемането на 16 март на законопроект за повишаване на възрастта за пенсиониране от 62 на 64 години предизвика нова вълна от стачки и демонстрации в цялата страна. Безредиците по улиците на Париж и други градове продължават и към днешна дата, предаде "Фокус".


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 \\\\\

    19 2 Отговор
    Хаха Ришито ще ги оправи гърбене до гроб.
  • 2 Хм.....🤗

    15 0 Отговор
    Де Макрон,да Макроница
  • 3 Безсмислено НЕ НИ интересува

    21 1 Отговор
    И двете териториално-политически образувания - Украйна и Тайван - се намират под протектората на Съединените щати и всяка година САЩ все повече губят влиянието си върху света.

    Коментиран от #7

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 АНОНИМЕН

    6 1 Отговор
    Де Макрон де
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Зевзек

    3 4 Отговор

    До коментар #3 от "Безсмислено НЕ НИ интересува":

    Само дето в териториално-политическото образувание - Украйна живеят много различни етноси. И само дето преди 100 години, до преди ПСВ, голяма част от днешна Украйна е принадлежала към Австро-Унгария, а не към Руската изостанала феодална империя. Да в Украйна има много руснаци, но доколко са местни и доколко са колонизатори/нашественици/ закарани тъм от руските царете и Сталин.

    Докато Тайван изконно е населен с китайци.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: