Last news in Fakti

23 Март, 2023 11:09 855 2

3000 възрастни гърци са спасени благодарение на гривна с паник бутон

  • гърция-
  • гривна-
  • паник бутон-
  • помощ

В област Централна Македония

3000 възрастни гърци са спасени благодарение на гривна с паник бутон - 1
Източник: Shutterstock

Три хиляди възрастни хора в гръцката област Централна Македония са получили спешна помощ, благодарение на паник бутон, вграден в специална гривна, предаде гръцката национална телевизия ЕРТ.

В инициатива на управата на гръцката област Централна Македония на възрастните хора беше предоставена гривна с паник бутон. Проектът има за цел да осигури достоен живот и безопасност за възрастните. Получени са над 6 000 спешни обаждания и на възрастните хора е оказана необходимата помощ.

Тази програма представлява само един от проектите, които се изпълняват в тази сфера в сътрудничество с европейските институции. Целта на тези проекти е да се осигури безопасно остаряване, независим живот на възрастните хора и по-добро качество на живот за тях.

В тази връзка в Солун бяха представени резултатите от европейския проект „SI4CARE“, както и пилотни проекти за социални иновации в областта на грижите за възрастните хора, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дрън дрън та пляс

    8 1 Отговор
    Тука целта на герп е точно обратната че само му смучат от социалната система паричките
  • 2 простичко е

    1 0 Отговор
    Има държави, които с цената на всичко се грижат за своя народ.
    Грижат се за доходите на хората, за здравето им, за всичко, което определя живота като достоен.
    Грижат се, защото знаят, че няма щастлив човек сред нещастни, че няма сладко нахранен, сред гладни. И най-вече, че животът на всеки е един единствен и политиката на управляващите трябва да бъде в полза на хората, а не в полза на политиците, картелите, лобистите, ненаситните работодатели,
    лекари и всякакви други обирджии.
Новини по държави: