Last news in Fakti

24 Март, 2023 11:30 876 21

Задържаните по време на протестите във Франция вече са 457

  • франция-
  • протести-
  • пенсионната реформа

Ранените досега полицаи и жандармеристи са 441

Задържаните по време на протестите във Франция вече са 457 - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Броят на задържаните по време на протестите срещу пенсионната реформа във Франция е нараснал на 457. Това съобщи днес в ефира на телевизия "СиНюз" френският вътрешен министър Жералд Дарманен, цитиран на сайта на медията.

Ранените досега полицаи и жандармеристи са 441, добави той, като благодари на служителите на реда и огнеборците за работата им по време на проявите.

Демонстрациите бяха много и на места прераснаха в сблъсъци, по-специално в Париж, много късно тази нощ, посочи той. По думите на министъра само в Париж са били подпалени 903 обекта, инсталирани в публичното пространство, включително контейнери за смет.

Вчера бе деветият ден от протестите срещу пенсионната реформа във френските градове, напомнят Франс прес и ТАСС. В столицата хулигани замеряха полицаите с бутилки, камъни и бомбички, а те отвръщаха неведнъж със сълзотворен газ. Според служителите на реда сред демонстрантите е имало 1500 хулигани, мнозина от които специално са пристигнали този ден от парижките предградия.

Във връзка с протестите на контрольорите на въздушния трафик френската гражданска авиация настоя пред авиокомпаниите да анулират 33 на сто от полетите си от и до летище Париж-Орли в неделя и 20 на сто – в понеделник. Поискани са ограничения от 20 на сто и за летищата в Лион и Марсилия.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 баболюбеца е

    28 2 Отговор
    терорист
  • 2 Име

    30 2 Отговор
    Идеята е проста цял живот бачкаш не си ползваш част от парите за да ги заделиш за живота след работа а те ти приближават пебсионирането със смъртта ти.След като не си ползваш парите значи ти ги крадат.Е че кой нормялен Няма да протестира.Трябва да си луд за да НЕ протестваш.
    Що не направят заплатата без удръжки ако имаш нужда от лекар и тн сам ще си платишми отидеш.

    Коментиран от #4

  • 3 Баце ЕООД

    22 1 Отговор
    Демокрация!
  • 4 Абе

    4 4 Отговор

    До коментар #2 от "Име":

    Май, май не си чел какво 401к, трета колона пенсионна осигуровка и какво, за какво използва парите банката докато са при нея въпросните вноски. По твоя начин и с нашия "свободен пазар" няма просперитет. Никакъв.

    Коментиран от #6

  • 5 Страничен

    19 0 Отговор
    Повода е пенсионната реформа, другото е че живота там, както и при нас се оскъпява, но ние сме свикнали с мизерията и си теайкаме, а те не са, освен това до колкото разбирам от хора там където са от много години, се опитват и някой социални придобивки да отнемат и то на работищите, а това за тамошните не им е комфортно. Пък и както се очертава макрончо ще последва съдбата на Мария Антоанета. Историята е едно колело и когато не си направил изводите си като хората тя се повтаря. А тя в момента на световно ниво се повтаря както преди 100 години.
  • 6 Факт

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "Абе":

    Има огромен просперитет защото всеки решава за каиво да отивят парите му а не от моя джоб някой да гъзарей
  • 7 Прокобатор

    15 1 Отговор
    То и Мария Антоанета ТАКА, докато не я ,,подкъсиха" с 20- 30 см
  • 8 ХЕНРИ

    17 1 Отговор
    ВРЕМЕ Е ЗА НОВА ФРЕНСКА РЕВОЛЮЦИЯНЕ НА ФАШИЗМА И РОТШИЛДИТЕ
  • 9 хахаха

    12 0 Отговор
    единството на запада...
  • 10 Вирус

    15 0 Отговор
    Абе що там така ги задържат нали демокрация хахаха диктатурата на глобалистите
  • 11 Загрижен

    19 1 Отговор
    Няма ли някой евролидер да искаже притесенния за демокрацията във Франция?
    За къде по малки протести на други места същите ти продухват ушите от вой.
  • 12 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    12 1 Отговор
    Ако се инатт и не премахнат този закон ,французите ще направят революция!Ще има и..........скъсени политици,не само арестувани.............Революционери.
  • 13 Дякон Унуфрий Араллампиев

    12 1 Отговор
    Днес Франция утре цяла Европа
  • 14 Въх

    17 1 Отговор
    Това за задържането на протестиращи е форма фашизъм и потъпкване на демокрацията.Макрон извършва преврат срещу народа си само и само за да може да угоди на своите ненаситни началници и отнема правото на народа да протестира и да изказва своето мнение свободно.Макрон нарушава грубо принципите на демокрацията и съм крайно обезпокоен за френския народ и френската демокрация.Призовавам международната общност за спешни мерки срещу фашизма който проявяват френските управляващи и за тежки санкции за това че не се зачитат основните граждански права а именно свободно изразяване на мнение.
  • 15 Макарон

    6 0 Отговор
    "Нека да ядат торта." 🍰
  • 16 ахааа

    8 0 Отговор
    Това мекотело изтече в канал. Да се моли само да не му резнат краваро/слагаческта кратуна.
  • 17 Сеирджия

    5 0 Отговор
    Нещо "полицейщина", доклади, ала-бала?!?
  • 18 Защо

    6 0 Отговор
    МАкарон може да арестува . Путин съдят . Абе трябва кютек и кошницата пред творението на Голитен то французите имат опит.
  • 19 Стратегията на континенталната Анаконда

    2 0 Отговор
    В другите медии пише, че полицията във Франция е изстрелвала гранати "флашбол" срещу протестиращите..

    Коментиран от #21

  • 20 Eдин

    1 0 Отговор
    ами ... така работи "демокрацията"! ... 457 в затвора!!!
  • 21 Соваж бейби

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "Стратегията на континенталната Анаконда":

    Има видеа в тубата от вчера как полицията напада мирни граждани ги налагат с палките и новинарски онлайн канали .За два часа следобяд се напълни града ни с полиция прииждат с хеликоптери и през ноща ,като минаваш покрай тях тръпки те побиват се ер ес са добре платени обучени к...та не ги съжалявам хич.По смешното ми става че такива хора осъждат Путин ?!не знам аз ли не съм добре ?или има хора които си мислят че има демокрация в Европа такова нещо не съществува !
Новини по държави: