Last news in Fakti

24 Март, 2023 15:23 659 2

Над 100 млн. тона отломки трябва да бъдат разчистени от зоните на земетресенията в Турция

  • турция-
  • отломки-
  • земетресения-
  • министерство-
  • ценни-
  • вещи-
  • население

Информира днес турското министерство на околната среда, градоустройството и климатичните промени

Над 100 млн. тона отломки трябва да бъдат разчистени от зоните на земетресенията в Турция - 1
Източник: БГНЕС

101 милиона тона отломки трябва да бъдат разчистени от зоните на разрушителните земетресения от 6 февруари в Турция, информира днес турското министерство на околната среда, градоустройството и климатичните промени, цитирано от местните медии.

Според проучванията за оценка на щетите в зоната на земетресенията има 101 милиона тона отломки, заяви Еюп Карахан, високопоставен служител в министерство на околната среда, по време на петото заседание на парламентарната комисия за разследване на земетресенията.

Каквото и да правим обаче не можем да предотвратим образуването на облаци от прах в градовете, каза Карахан, като добави, че само в южния окръг Хатай ще бъдат премахнати над 16 млн. тона отломки.

Той отбелязва, че е възможно рециклирането на поне 2,5 млн. тона от общия обем отломки в 11-те засегнати от земетресението окръзи, предаде БТА.

Министерството на околната среда постоянно извършва измервания на азбеста на терен, за да може да се предприемат своевременни действия, ако възникне рискова ситуация поради високото ниво на замърсяване на въздуха, каза Карахан.

Той посочи, че на хората, които са живели в разрушените сгради, е разрешено да вадят ценните си вещи от отломките.

При разчистване на отломките първо изваждаме от тях вещите с някаква икономическа стойност, след което ги предаваме на гражданите. Министерството на околната среда, градоустройството и климатичните промени също така предоставя информация на полицията за откритите вещи, каза Карахан.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ундердог

    4 2 Отговор
    Нали имат мигранти. Да ги пратят там да разчистват!
  • 2 Ундердог

    4 1 Отговор
    Нали имат мигранти. Да ги пратят там да разчистват!
Новини по държави: