Last news in Fakti

17 Септември, 2013 14:08 1 936 0

Шпионски скандал в Македония

  • шпионаж-
  • македония-
  • министерство на вътрешните работи-
  • задържани

Арестувани са 17 висши чиновници, още трима са обявени за издирване

В Македония 17 души бяха задържани по обвинение в шпионаж, изнудване и измами, съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на пресаташето на тамошното Министерство на вътрешните работи Иво Котевски. Още трима са обявени за издирване.

По думите му, специализираната операция под кодовото название „Шпионин“ е била провеждана съвместно с властите в продължение на две години, като двама от уличените вече са осъдени и излежават наказанието си.

Според официалния представител на македонското МВР, задържаните предоставяли секретна информация на други държави, но не се уточнява на кои.

В списъка на арестуваните фигурират служители на националната Агенция по разузнаването, на местната Служба на контраразузнаването, Министерството на вътрешните работи, на отбраната, членове на парламента на Македония и други ведомства.

В жилищата на задържаните са извършени обиски, в резултат на които били иззети десетки огнестрелни оръжия, компютри, мобилни телефони и електронни носители.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: