Last news in Fakti

31 Март, 2023 13:15 656 2

Индонезия и Русия подписаха споразумение за екстрадиция

  • индонезия -
  • русия -
  • споразумение за екстрадиция-
  • бали

Договорът беше подписан от индонезийския министър на правосъдието и правата на човека Ясона Лаоли и руския му колега Константин Чуйченко на церемония на курортния остров Бали

Индонезия и Русия подписаха споразумение за екстрадиция - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Индонезия и Русия подписаха споразумение за екстрадиция, предаде Ройтерс. Индонезийският министър на правосъдието приветства този ход, който според него трябва да засили действията за борба с трансграничната престъпност - от пране на пари до киберпрестъпления.

Договорът беше подписан от индонезийския министър на правосъдието и правата на човека Ясона Лаоли и руския му колега Константин Чуйченко на церемония на курортния остров Бали. "Това е много важно, тъй като ни помага да се справим с транснационалните престъпления, като киберпрестъпленията, прането на пари, наркотиците и корупцията", заяви Ясона.

Индонезия има дипломатически отношения с Русия от 1950 г. и те остават добри въпреки войната в Украйна.

Миналата година индонезийският президент Джоко Видодо посети Москва и Киев в опит да възобнови мирните преговори и да потърси начини за достигане на зърно до световните пазари.

Руските граждани са сред най-големите групи чуждестранни туристи, пристигащи в Индонезия, показва статистиката. След облекчаването на ковид мерките, между септември и януари т.г. над 77 500 руски граждани са посетили Индонезия.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 -000.

    0 3 Отговор
    Само Възбуждане и копейки е истината
  • 2 Сиреч, ако диктатора путлер

    2 2 Отговор
    избяга в Индонезия, да им то върнат на руснаците да се разправят с него