Last news in Fakti

6 Април, 2023 14:50 1 730 4

"Война" с билбордове на украинско-беларуската граница

  • войната в украйна-
  • беалрус-
  • беларуско-украинската граница

Също така на беларуски военни летища са базирани руски самолети, които участват във войната в Украйна. В беларуски военни бази бе съобщено, че се обучават руски мобилизирани войници, преди да бъдат изпратени на фронта в Украйна. Съвсем наскоро бе съобщено, че на територията на Беларус ще бъдат разположени руски тактически ядрени оръжия, а се заговори и за разполагане на стратегически такива в бъдеще.

"Война" с билбордове на украинско-беларуската граница - 1
Снимка: Shutterstock

На украинско-беларуската граница се води "война" с билбордовете, пишат украински медии. В някои участъци от границата се появиха екрани, инсталирани от украински граничари, които излъчват кадри от войната, по-специално от Буча, и моменти от атаки срещу украински градове, пише "Белсат", цитиран от Руската служба на Би Би Си.

Билбордовете показват и обръщение на президента Володимир Зеленски към беларусите с призив да не участват във войната.

За първи път необичайният начин на комуникация между граничните служители на Украйна и Беларус е станал известен в средата на март.

Тогава беларуският държавен телевизионен канал ОНТ излъчи репортаж за това как животът на граничарите се е променил заради войната в Украйна. В историята граничарите, работещи на заставата "Глушкевичи" на границата с Житомирска област, се оплакаха от психологически натиск от страна на украински колеги и техните "хулигански изяви".

Като пример за такъв "трик" се разказва за инцидент с манекен, за който се твърди, че е бил окачен на дърво близо до границата: "Инсталиран е макет на обесен войник в униформа на руската армия, когото представителите на Украйна са нарекли Валера. Казаха, че това е войник, който е убит близо до Киев". Как точно беларуските граничари са научили, че манекенът се казва Валера, не се уточнява.

По-късно беше съобщено, че беларусите са започнали да издигат плакати в отговор. Един от тях например е гласял: "Ще помогнем на Украйна да открие истинските окупатори". Надписът е направен на фона на американското знаме.

Припомняме, че Беларус формално не участва във войната в Украйна със свои войски и оръжия, но Лукашенко позволи страната му да се превърне в плацдарм, от който руските сили нахлуха в Северна Украйна към Киев и Чернигов през месец февруари миналата година.

Също така на беларуски военни летища са базирани руски самолети, които участват във войната в Украйна. В беларуски военни бази бе съобщено, че се обучават руски мобилизирани войници, преди да бъдат изпратени на фронта в Украйна.

Съвсем наскоро бе съобщено, че на територията на Беларус ще бъдат разположени руски тактически ядрени оръжия, а се заговори и за разполагане на стратегически такива в бъдеще.

Източник: Руската служба на Би Би Си.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Володя Белия

    27 13 Отговор
    Скоро беларусите ще запукат украинската измет. Само да дойдат ядрените бойни глави на тяхна територия и да си гарантират, че полските мастии няма да направят някоя глупост.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Чичо Дидо

    6 9 Отговор

    До коментар #1 от "Володя Белия":

    Да ти имам анализаторските способности....

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ХУМОР САТИРА И ЗАБАВА😁

    5 6 Отговор

    До коментар #2 от "Чичо Дидо":

    ...ми те(....)
    ..от трета ПОЛИТИЧЕСКА сила
    ...са все ОТ „кол и въже”...😤
    АНАЛизатори
Новини по държави: